Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tönkölybúzás miniburger zsemle

Tönkölybúzás miniburger zsemle
Tönkölybúzás miniburger zsemle
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csirkemell sonka nélküli alaprecept szabadon variálható. Tehetünk bele 1 teáskanál szárított oregánót is, vagy a kissé megvizezett tetejükre szórhatunk magokat is (szezám-, tökmag, napraforgómag). Formája is lehet buci, vagy laposabb.

Sokkal tömörebb, mint a hagyományos vizes zsemle, de jobban is telít.  :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mindent belemérünk egy keverőtálba, a friss élesztőt apróra morzsolva, a csirkemell sonkát pedig kis kockákra vágva adjuk hozzá.
  2. Tésztává gyúrjuk a keveréket, majd kb. másfél ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a zsömléket. Lehet nyújtás nélkül is kézzel bucikat formázni, de túl nagy méret nem ajánlott. Fontos, hogy nem kell keleszteni!
  3. A sütő rácsát leterítjük sütőpapírral, és úgy helyezzük el a zsemléket rajta, hogy azok lazán összeérjenek.
  4. Nem előmelegített sütőbe tesszük a bucikat, és 27-30 perc alatt 200°C-on megsütjük őket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 322
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

duKATI

Mióta szakács: 2016.06.14.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: édes leveles, bagel, buci, croissant, briós, hamburger-buci, burek, kifli, pita, perec

egyéb elnevezések

sonkás zsömle, tönkölyzsemle

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

540
tönkölybúza liszt 400 g
rozsliszt 100 g
víz 220 g
friss élesztő 5 dkg
olívaolaj 35 g
2 teáskanál
csirkemell sonka 10 dkg
cukor 2 csipet