Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhalas-kapribogyós reggeli süti

Tonhalas-kapribogyós reggeli süti
Tonhalas-kapribogyós reggeli süti
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Teljesen rákattantunk a muffinsütőben való sütésre. Mindent kipróbálunk benne. Nagy izgalom és újdonság a gyerekeknek.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Reggelire, uzsonnára szendvics helyett nagyszerűek a tonhalas minisütik! Adjuk mellé paradicsomlevet vagy teát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy keverőtálban összekeverjük a lisztet, sütőport, sót, borsot.
  2. Ha olívaolajos halat vettünk, akkor mindenestül mehet a tonhal bele. A kapribogyót és a koktélparadicsomot vágjuk apróbb darabokba, úgy szórjuk a lisztbe.
  3. Keverjünk bele ricottát és annyi olívaolajat, hogy teljesen lágy, szinte folyós tésztát kapjunk.
  4. Ezzel a keverékkel töltsük a kivajazott muffinformákat, és már mehetnek is a 180 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre sülni.
  5. Tálalás előtt hagyjuk hűlni pár percig, így könnyebb lesz kivenni a formából és a szánkat sem égetjük meg vele. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 668
elküldve: 3
receptkönyvben: 278
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
311 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: muffin
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

halas muffin, zöldséges-ricottás tonhalas muffin

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bejka
bejka Thu, 2015-06-25 21:39

Kedves Gréti!

Ma jött el a napja, hogy elkészítettem a muffint. Mivel hozott anyagból dolgoztam, ezért a kaprit és a koktélparadicsomot helyettesítettem mángold-újhagyma párossal. A massza nekem is masszív lett, a több olaj sem segített rajta. Viszont ízre nagyon kellemes élményt nyújtott.
Legközelebb megpróbálom lágyítani némi natúr joghurttal, azt hiszem, az lazít annyit a tésztán, hogy tökéletesre sikerüljön.

Köszönöm a receptet!
Üdv, Bea

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Fri, 2015-06-26 10:45

Szia Bea! Hát, lehet, hogy mivel nálam a hal is olívaolajjal ment bele, a szárított paradicsom és a kapribogyó is lében volt, ezért lett könnyebb a tészta...talán a mángold és az újhagyma nem ad annyi nedvességet neki?! A joghurt vagy kefír mindenképpen jó megoldás lehet! Majd írj, hogyan sikerült. Üdv, Gréti

bejka
bejka Tue, 2015-07-14 20:53

Szia Gréti!
Határozottan jót tett a kefir a tésztának, javaslom, próbáld ki egyszer.
Üdv, Bea

witch
witch / witch Sun, 2014-12-07 20:56

Kedves Greti!

Nekem nem lett szinte folyos a teszta, sot inkabb darabos volt, de a vegeredmeny fantasztikus, ilyen pogacsa jellegu muffin lett! Nagyon szuper kis recept, koszi!
Lehet, hogy az volt a baj, hogy fakanallal kevertem ossze es a geppel kellett volna. Vegul is mindegy, mert igy is jo.

udv:witch

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2014-12-08 10:35

Szia Witch! Nem is lesz olyan igazán folyós (az én fotómon is látszik ez), de ilyenkor tehetsz még egy kanál olívaolajat vagy akár egy kanál vizet is hozzá. Olívaolajos halat vettem, így nem csöpögtettem le az értékes nedűt a halról, egyben került a sütibe! De ugye, hogy milyen finom lett?! Nekünk nagyon ízlett és gyorsan elkészül! Üdv, Gréti

282
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tonhalkonzerv 170 g
kapribogyó 3 teáskanál
koktélparadicsom 6 db
ricotta 125 g
olívaolaj 4 ek
vaj 1 ek