Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tömör csokitorta

Tömör csokitorta
Tömör csokitorta
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég édesszájú vagyok, így  Nigella könyvében elsőként akadt meg a szemem ezen a tortán. Megérte, azóta is osztatlan sikert aratok ezzel a kívűl ropogós, belül ragacsos, fantasztikusan finom tortával.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük, egy hosszúkás gyümölcskenyérformát kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk.
  2. Kézi robotgéppel habosra keverjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliát. Ha jól elkevertük, mehet bele a megolvasztott csokoládé szobahőmérsékletűre visszahűtve. Keverjük össze alaposan, de semmiképpen ne köpüljük túl. (Csupán az a cél, hogy alaposan elkeverjük, de ne kerüljön túl sok levegő bele.)
  3. Ezután következik a szódabikarbónával elkevert liszt és a forró víz felváltva, óvatosan, kanalanként.
  4. Egy sima és meglehetősen folyékony tésztát kapunk.Ezt beleöntjük a sütőformába.
  5. 30 percig sütjük 190 fokon, utána levesszük a hőfokot 170 fokra, és még 20 percig sütjük. A torta belül még mindig elég ragacsos lesz, úgyhogy a beleszúrt hurkapálca nem marad teljesen tiszta.
  6. Ha kész, állítsuk egy rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni. Ne csodálkozzunk, ha a teteje beesik kicsit, hisz ez egy puha, ragacsos tortánál előfordul.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 28 186
elküldve: 2
receptkönyvben: 336
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: -

szakács

KKriszta

Mióta szakács: 2009.10.10.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

csokoládékenyér, csokikenyér

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

greenpearl
greenpearl / greenpearl Mon, 2013-03-11 09:19

Kedves Kriszta! Tökéletesen sikerült, kívül szép szilárd, roppanós, belül lágy és csokoládés, nagyon finom.
Nekem túl édes volt (egy kis szilvalekvárral segítettem rajta), úgyhogy a fiamnak nagyon ízlett :-) A sütési időnek viszont nálam is kevés volt az 50 perc, vissza kellett tolni, mert láttam hogy folyékony a tészta, ami nem a kívánt végeredmény. Szerintem még jó 20 percet ráhagytam 160 fokon hogy tökéletes legyen. Ha magasabb hőmérsékleten sütöm tovább valószínűleg megégett volna az alja és a széle, de így jó volt.
Köszi a receptet!

ansifé
KKriszta / ansifé Sat, 2013-09-14 11:12

Kedves greenpearl, csak most vettem észre a hozzászólásodat és nagyon örülök, hogy ízlett!

Liebe Anna
Pfanni / Liebe Anna Mon, 2010-07-26 10:42

Kedves Kriszta! Bár nekem nem lett ilyen szabályos, mint a képen, és igencsak kanalas mutatvány, tényleg fantasztikusan finom, köszönet a receptért! Mi egy kis fagyival ettük.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-07-26 12:02

Kedves Anna!
Nagyon-nagyon örülök, hogy izlett, nálunk is az egyik kedvenc. nem tudom miért nem állt össze, de érdemes megvárni, hogy kihüljön, akkor jobban kezelhető:). Vaníliafagyival tényleg zseniális.
Kriszta

1113
vaj 225 g
nádcukor 375 g
tojás 2 db
vanília kivonat 1 teáskanál
étcsokoládé 10 dkg
finomliszt 20 dkg
szódabikarbóna 1 tk
víz 2.5 dl