Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Háromcsokoládés kenyér

Háromcsokoládés kenyér
Háromcsokoládés kenyér
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csokoládét a kenyérbe? Na igen, ez már inkább kalács. De egy biztos, igen sokat dob a népszerűségünkön, ha ezzel fogadjuk reggel (délelőtt) későn kelő családtagjainkat!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A csokoládékkal bátran kísérletezzünk, variálhatjuk ízlésünknek megfelelően. A kenyér bátran elkészíthető kenyérsütő nélkül is, de akkor is csak a dagasztás vége felé, amikor már jól összeállt a tészta, akkor adjuk hozzá a csokoládékat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyérsütő üstjébe először a vizet öntjük bele, majd a sarkokba tesszük a vajat, a sót és a porcukrot. Középre, egy kis mélyedésbe (ne érjen a folyadékhoz) a szárított élesztőt. Normál kenyérsütő programot választunk.
  2. A dagasztás vége előtt, amikor hangjelzést ad a gép, hozzáadjuk a darabokra vágott csokoládét. Ne tegyük bele korábban, mert akkor teljesen beledolgozza a gép a tésztába, nem marad darabos.
  3. Ha megsült, rácsra tesszük hűlni, és igyekszünk megvárni, amíg legalább olyan langyosra hűl, hogy szeletelhető lesz.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 487
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis kenyér, csokoládédarabos kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

506
finomliszt 50 dkg
vaj 2 ek
porcukor 2 ek
1 kávéskanál
instant élesztő 1.5 kávéskanál
víz 240 ml
tejcsokoládé 5 dkg
fehér csokoládé 5 dkg
étcsokoládé 7.5 dkg