r
Nosalty Logó

Töltött yorkshire puding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La fée de cuisine
Töltött yorkshire puding
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 562 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 2246 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 181 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 562 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    115.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2495 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1034 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.6 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    795 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    783 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1191 micro
Összesen 2246 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
  2. Egy edénybe összekeverjük a lisztet, a sót és a fahéjat. Egy elektromos mixer segítségével kikeverjük a tejet, az olajat és a tojásokat. Majd a folyékony hozzávalókat a lisztes keverékhez öntjük, és szép simára kikeverjük.
  3. A muffin sütőt kikenjük kókuszolajjal, majd belekanalazzuk a tésztát.
  4. A yorkshire pudingot kb. 18-20 percig sütjük, amíg szép aranybarna színű nem lesz. Nagyon fontos, hogy ezalatt az idő alatt nem szabad kinyitni a sütőt!
  5. Amikor elkészültek hagyjuk, hogy teljesen kihűljenek.

A töltelékhez:

  1. Ezalatt az idő alatt elkészítjük a krémet.
  2. Először a rizslisztet, a cukrot és a 3/4 csésze tejet összekeverjük.
  3. A maradék tejet elkezdjük forralni, amikor már forrni kezd, folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk a lisztes keveréket, amíg jól be nem sűrűsödik.
  4. Ezt követően lehúzzuk a tűzről, és egyesével hozzákeverjük a tojássárgáját.
  5. Végezetül a vanília kivonatot és a vajat is hozzákeverjük. Addig keverjük, amíg a vaj teljesen fel nem olvad benne, majd hideg helyre tesszük, és hagyjuk kihűlni.
  6. A yorkshire pudingok teteje a hűlés közben beesik, így ezeket a mélyedéseket meg tudjuk tölteni a krémmel. Abban az esetben, ha nem lenne megfelelő a mélyedés, az ujjainkkal megnyomkodhatjuk a tésztát.
  7. Végezetül porcukorral hintjük meg a süteményeket.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1581
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

Ennek a könnyen elkészíthető desszertnek a yorkshire puding az alapja, amit egy rizslisztes, tojásos-vaníliás krémmel töltöttem meg. Amikor a krémet adagoljuk, ne fukarkodjunk vele, hiszen az adja meg a desszertünk ízét.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

Mutatjuk a legfinomabb rántott húst kínáló éttermeket

Lehet bundásnak vagy rántottnak nevezni, ehetjük papírtálcáról vagy tányérról, de egy biztos, hogy az egyik legnagyobb kedvencünk a rántott hús. Éppen ezért a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz idén külön figyelmet szentelt ennek a fogásnak, és toplistát készített a legjobb rántott húst kínáló helyekről.

Nosalty

További cikkek