r
Nosalty Logó

Töltött yorkshire puding

La fée de cuisine
Töltött yorkshire puding
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

562
Kalória
15.8g
Fehérje
54.9g
Szénhidrát
28.8g
Zsír
40.8g
Víz
275.8g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
19.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 562 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 2246 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 181 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 562 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    115.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2495 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1034 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    219.6 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    163.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    795 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    783 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1191 micro
Összesen 2246 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

A tésztához:

  1. A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
  2. Egy edénybe összekeverjük a lisztet, a sót és a fahéjat. Egy elektromos mixer segítségével kikeverjük a tejet, az olajat és a tojásokat. Majd a folyékony hozzávalókat a lisztes keverékhez öntjük, és szép simára kikeverjük.
  3. A muffin sütőt kikenjük kókuszolajjal, majd belekanalazzuk a tésztát.
  4. A yorkshire pudingot kb. 18-20 percig sütjük, amíg szép aranybarna színű nem lesz. Nagyon fontos, hogy ezalatt az idő alatt nem szabad kinyitni a sütőt!
  5. Amikor elkészültek hagyjuk, hogy teljesen kihűljenek.

A töltelékhez:

  1. Ezalatt az idő alatt elkészítjük a krémet.
  2. Először a rizslisztet, a cukrot és a 3/4 csésze tejet összekeverjük.
  3. A maradék tejet elkezdjük forralni, amikor már forrni kezd, folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk a lisztes keveréket, amíg jól be nem sűrűsödik.
  4. Ezt követően lehúzzuk a tűzről, és egyesével hozzákeverjük a tojássárgáját.
  5. Végezetül a vanília kivonatot és a vajat is hozzákeverjük. Addig keverjük, amíg a vaj teljesen fel nem olvad benne, majd hideg helyre tesszük, és hagyjuk kihűlni.
  6. A yorkshire pudingok teteje a hűlés közben beesik, így ezeket a mélyedéseket meg tudjuk tölteni a krémmel. Abban az esetben, ha nem lenne megfelelő a mélyedés, az ujjainkkal megnyomkodhatjuk a tésztát.
  7. Végezetül porcukorral hintjük meg a süteményeket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C

Ennek a könnyen elkészíthető desszertnek a yorkshire puding az alapja, amit egy rizslisztes, tojásos-vaníliás krémmel töltöttem meg. Amikor a krémet adagoljuk, ne fukarkodjunk vele, hiszen az adja meg a desszertünk ízét.

További receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek