r
Nosalty Logó

Töltött mandulás puszedli

Buday Péter
Töltött mandulás puszedli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

893
Kalória
17.1g
Fehérje
118.8g
Szénhidrát
44.8g
Zsír
69.1g
Víz
57.5g
Koleszterin
10.1g
Élelmi rost
103g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 893 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3568 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118.8 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 893 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.6 g

Zsír

  • Összesen
    179 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3387.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    829 mg
  • Foszfor
    1441 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    475.1 g
  • Cukor
    412 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    276.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 3568 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 353 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. 4 db tojásfehérjét cukorral kemény habbá felverjük
  2. A porcukrot összekeverjük előre megpirított szeletelt mandulával. Ezután ledaráljuk a porcukor-mandula keveréket.
  3. A felvert cukros tojáshabhoz adjuk a porcukros pirított darált mandulát, egy csipet sót és a vaníliás cukrot. Óvatosan kézzel keverjük össze, nehogy összeessen a hab.
  4. Habzsákba töltjük. Sütőpapírra kicsi félgömbformákat nyomunk.
  5. 180 C-fokos előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.
  6. Amikor elkészült, a papíron hagyjuk kihűlni, mert ha melegen vesszük le róla, akkor összetörhet a puszedli.
  7. A tejszínhabbal a porcukrot, kakaóport, csokireszeléket összekeverjük, amíg krémmé nem válik. A puszedli talpára nyomunk egy kisebb mennyiséget a csokikrémből, és egy másik puszedlivel ragasztjuk össze.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ezúttal puszedlit készítettem, hiszen bármilyen olajos magból készíthető. Finom, és tökéletes a kávéhoz. Nem okoz csalódást.

További receptek

Florentine

Ha kekszre vágynátok és kipróbálnátok valami újdonságot, akkor ismerkedjetek meg a florentine-nel, ezzel a ropogós és természetéből adódóan gluténmentes, édes tallérral. Ennek a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...