r
Nosalty Logó

Töltött mandulás puszedli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Buday Péter
Töltött mandulás puszedli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 893 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3568 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.8 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 893 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.6 g

Zsír

  • Összesen
    179 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3387.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    829 mg
  • Foszfor
    1441 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.1 g
  • Cukor
    412 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 3568 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. 4 db tojásfehérjét cukorral kemény habbá felverjük
  2. A porcukrot összekeverjük előre megpirított szeletelt mandulával. Ezután ledaráljuk a porcukor-mandula keveréket.
  3. A felvert cukros tojáshabhoz adjuk a porcukros pirított darált mandulát, egy csipet sót és a vaníliás cukrot. Óvatosan kézzel keverjük össze, nehogy összeessen a hab.
  4. Habzsákba töltjük. Sütőpapírra kicsi félgömbformákat nyomunk.
  5. 180 C-fokos előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.
  6. Amikor elkészült, a papíron hagyjuk kihűlni, mert ha melegen vesszük le róla, akkor összetörhet a puszedli.
  7. A tejszínhabbal a porcukrot, kakaóport, csokireszeléket összekeverjük, amíg krémmé nem válik. A puszedli talpára nyomunk egy kisebb mennyiséget a csokikrémből, és egy másik puszedlivel ragasztjuk össze.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3909
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött mandulás puszedli
Buday Péter 18 recept

Ezúttal puszedlit készítettem, hiszen bármilyen olajos magból készíthető. Finom, és tökéletes a kávéhoz. Nem okoz csalódást.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Egy étel, amit mindenkinek ki kell próbálnia: őzgerincformában sült baconös-sajtos...

Az őzgerincformában sült baconos-sajtos csirke egy igazi közönségkedvenc étel, amely gyorsan elkészíthető, mégis lenyűgözi a vendégeket. Különleges ízvilágát a bacon füstössége, a csirke puhasága és a sajt olvadt, krémes textúrája biztosítja. Ez az étel tökéletes választás lehet hétvégi ebédhez, ünnepi vacsorához vagy akár egy hétköznapi lakomához is.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...