r
Nosalty Logó

Töltött lilahagyma (fetával)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött lilahagyma (fetával)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 298 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1190 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 151 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1334.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 298 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5339.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    1359 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    1097 mg
  • Nátrium
    2671 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    506 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 1190 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 151 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat meghámozzuk, és forrásban lévő sós vízben 7-10 percig főzzük. Hűlni hagyjuk.
  2. A tojást egy villával kicsit felverjük. Hozzámorzsoljuk a sajtot, és jól összedolgozzuk a tojással.
  3. A zsemlemorzsát kevés olívaolajon megpirítjuk. A vége felé hozzátesszük az átpréselt fokhagymát is.
  4. A morzsa 2/3-ad részét a sajtos krémhez adjuk.
  5. A hagymák tetejét (kb. 1/4-üknél) levágjuk, belsejét kiszedjük, hogy csak 2-3 réteg maradjon.
  6. Beletöltjük a fetás masszát, tetejét pedig a maradék zsemlemorzsával megszórjuk. Olívaolajjal meglocsoljuk.
  7. Előmelegített, forró sütőben kb. 20 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje egy kicsit megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11163
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Még soha nem csináltam töltött hagymát, ideje volt kipróbálni. Kizárólag feta-kedvelőknek! Nálunk még a 3 éves fiamnak is bejött. A nagy persze meg sem kóstolta, mert szerinte a "gyári" ételek sokkal finomabbak. (Nem fogom irigyelni a feleségét.)

Hozzászólások (3)

Törölt felhasználó

Párom reakciója a receptre, elmondás alapján: húúúúú...na azt akkor ma!!:) Köszi!!

Törölt felhasználó

Elkészítettem,háát....mondjuk úgy hogy ettünk már jobbat is.

ugyike

Kedves Kiki! En tegnap vacsorara keszitettem el, nekem is es a paromnak is izlett, barnarizs volt melle a koret. Osszessegeben kicsit szaraznak ereztem igy az egeszet...ezert legkozelebb, amikor ujra keszitem, szerintem krealok valamilyen szoszt hozza, amivel nyakononthetjuk, hogy jobban csusszon:) koszi a receptet!

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! A szósz az jó ötlet!!! Üdv Kiki

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek