Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött Hermelín

Töltött Hermelín
Töltött Hermelín
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Dobré-receptoldalán találtam. Mivel vendégeket vártam és akartam nekik valamit vacsora előtt még kínálni, gondoltam,hogy ez nagyon jó lesz. Könnyű előételnek nagyon jó, de máskor is nagyon fínom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtot keresztben félbevágjuk.
  2. A belsejét (közepét) kikaparjuk és a vajjal összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, diót és a borsot.
  4. Még egyszer átkeverjük.
  5. Ezzel a keverékkel megtöltjük a Hermelínt.
  6. Hűtőbe tesszük 1/2-1 órát pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
  7. Kenyérrel vagy zsemlével kínáljuk. Tálaláskor a Hermelín tetejét megszórjuk pirospaprikával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 952
elküldve: 1
receptkönyvben: 69
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: cseh
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

töltött cseh sajt

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Blanketta
Blanketta / Blanketta Sun, 2011-09-18 10:49

Csehországban ezt úgy készítik, hogy a félbevágott sajtot megtöltik hagymával és fűszerekkel és napokig érlelik fűszeres olajban.
De könnyűnek semmiképp sem nevezném :)
én is csamamberrrel szoktam csinálni :)

ejiku
Maria. / ejiku Sun, 2011-09-18 14:48

Szia Blanketta!
Ismerem azt a füszeres olajban pácolt sajtot is de én nem nagyon szeretem.Ez sokkal egyszerübb,mert nem kell napokig érleltetni.Azonnal fogyasztható.Maria

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-11-03 21:19

Csodás,ízletes.Köszi szépen.Sajtról lehet többet tudni??Azt például, milyen ízű, és hol kapható?? :-) Éva-Anyóca

ejiku
Maria. / ejiku Wed, 2010-11-03 22:37

Szia Éva-Anyóca!
Örülök hogy tetszik.Fehérpenészes kívülröl és belül krémes(olyan mint a camambert).Ha szeretnéd elkészíteni a Camambertel helyetesítheted,mert hasonló az ízük.
Magyarországon nemtudom hol lehet kapni.De nálunk Szlovákián a Tescoban,Lidlben,Kauflandban,Hypernovában,stb.

289
camembert sajt 20 dkg
vaj 40 g
petrezselyem 6 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
dió 4 dkg
fűszerpaprika 0 ízlés szerint