r
Nosalty Logó

Töltött cukkinilepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csöpp
Töltött cukkinilepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A lepényhez

Összesen 859 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A lepényhez

Összesen 3431 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A lepényhez

Összesen 148 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1352.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    666 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3035 micro
Összesen 859 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.8 g

Zsír

  • Összesen
    122.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5409.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    962 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    620 mg
  • Foszfor
    2770 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    1215.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    215 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1230 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2665 micro
  • β-crypt
    504 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12140 micro
Összesen 3431 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A lepényhez

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A reszelt cukkinit lesózzuk, és állni hagyjuk.
  2. Az apróra vágott hagymát 1 ek zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Ha a hús levet engedett, beletesszük a préselt fokhagymát, a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt készre főzzük.
  3. Belekeverjük a babot, és még pár percig főzzük.
  4. A cukkinit kinyomkodjuk, majd egy tálban hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, kicsit sózzuk, és a tejet folyamatosan hozzáöntve palacsintasűrűségű tésztát keverünk.
  5. 1 ek zsíron, alacsony lángon sütve mindkét oldalát megsütjük.
  6. A palacsinták egyik felére halmozzuk a ragut, majd félbehajtva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1947
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bármivel tölthető. Néha gombát, kukoricát teszek a raguba, ami épp van itthon. Tálaláskor sózott lilahagyma karikákat vagy erős paprikát szoktam mellé adni.

Hozzávalók

A töltelékhez

A lepényhez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...