r
Nosalty Logó

Gombás-petrezselymes burgonyapuffancs

Lizinka_
Gombás-petrezselymes burgonyapuffancs
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

343
Kalória
9.7g
Fehérje
51.7g
Szénhidrát
11.2g
Zsír
167.7g
Víz
45g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
2.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 343 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1368 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    167.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    704 micro
Összesen 343 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1328.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    206.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    670.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    750 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2279 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2815 micro
Összesen 1368 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát mosás után, héjastul sós vízben megfőzzük. Amikor puha, lehúzzuk a héját, és burgonyanyomón áttörjük. Langyosra hűtjük.
  2. Amíg fő a burgonya, addig a hagymát és a petrezselymet finomra aprítjuk. A gombát megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk. Két evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Ezután hozzáadjuk a gombát és a petrezselymet. Összesütjük. Amikor langyosra hűlt sózzuk, borsozzuk.
  3. Az áttört burgonyába keverjük a tojást, a hagymás, petrezselymes gombát, majd ezután összedolgozzuk a liszttel. Nem ruganyos, hanem kissé ragacsos tésztát fogunk kapni.
  4. Evőkanállal egy darabka krumplis tésztát liszttel teli tálkába ejtünk, megforgatjuk benne, majd két kezünkkel lapos pogácsát alakítunk ki belőle.
  5. Egy tetszőleges méretű serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A lisztes, lapos pogácsák mindkét oldalát ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük, és langyosan tesszük asztalra. Tejföllel kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 20 p

Többször készítettem ezt a gombás egytálételt. Tartalmas levesek mellett, kellemes melegen tejföllel tálalva, fejedelmi lakoma lehet húsmentes napokon.

További receptek

Magvas kréker

Egy ilyen magkréker magában is mennyei ropogtatnivaló, de ha készítünk mellé például egy kencét, akkor abba is tudjuk mártogatni. Nyugodtan lehet változtatni azon, hogy milyen magokat ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek