r
Nosalty Logó

Tökös-mézes puszedli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tökös-mézes puszedli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4891 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    248 micro
  • β-karotin
    1265 micro
  • β-crypt
    1024 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    105.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    986 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5540.7 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    794 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    977 mg
  • Foszfor
    2209 mg
  • Nátrium
    1359 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    960.2 g
  • Cukor
    510 mg
  • Élelmi rost
    89 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2002 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    732 micro
  • α-karotin
    1984 micro
  • β-karotin
    10116 micro
  • β-crypt
    8189 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2003 micro
Összesen 4891 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    603 micro
  • β-crypt
    488 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
  2. A vajat a mézzel felolvasztjuk.
  3. A liszttel elkeverünk minden alapanyagot, jól összegyúrjuk, és pihentetjük legalább két órán keresztül. Nem kell hűtőbe tenni.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk, vagy apróbb golyókat formázunk belőle.
  6. Durvára vágott tökmaggal megszórjuk, és megsütjük. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 6103
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 15.

Ajánló

Ínyenc mézes puszedli kedvelőknek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy osztrák cukrászdában kóstoltam hasonlót, és nagyon ízlett. Mivel apósoméktól kaptunk két nagy darab sütnivaló tőköt, úgy döntöttem, hogy felhasználom a kisült húsát a mézes puszedlihez. Annyira jól sikerült, hogy azóta a férjem egyik kedvenc süteménye lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„A gasztronómia nem egy rögzült állapot, folyton új és új...

Váncsa István könyvei alapművek a gasztrorajongók körében, legyenek képzett séfek, otthoni hobbiszakácsok vagy lelkes érdeklődők. A receptekből és esszékből építkező Lakoma-sorozat nemcsak a konyhában igazítja el az olvasót, de a kötetek tökéletes útmutatóul szolgálnak a tágan értelmezett gasztronómia világába, amibe belefér történelem, földrajz, kultúra és persze az ételek köré szövődő történetek is. Idén ősszel, immár bővítve, újra kiadták az Olasz lakomát, a szerzővel ennek apropóján beszélgettünk.

Kormos Lili

Termékteszt: szaloncukrokat vizsgált a Nébih, meglepő eredménnyel

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) újabb terméktesztet végzett a kókuszos szaloncukrok körében. A szakemberek összesen 19 termék laboratóriumi vizsgálatát végezték el. A szaloncukrok meglepően jól szerepeltek a teszten. A kókuszos édességek rangsora ezúttal egy rendhagyó, kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött jubileumi rendezvényen dőlt el.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...