r
Nosalty Logó

Tökös-mákos-meggyes rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tökös-mákos-meggyes rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 589 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3535 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 177 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1031.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 589 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    125 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6187.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    3098 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    856 mg
  • Foszfor
    2050 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    543.1 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    702.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1941 micro
Összesen 3535 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 177 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt legyaluljuk, és enyhén megsózzuk, hogy levet engedjen.
  2. A darált mákot kikeverjük a porcukorral, a citrom héjjal és levével, ill. ha van, a befőttlével. Hozzáadjuk a mazsolát, majd a kinyomkodott tököt is.
  3. Begyújtjuk a sütőt.
  4. Három réteslapot nedves konyharuhára terítünk, megkenjük olajjal, és a hosszanti szélétől pár centire megszórjuk végig búzadarával vékonyan egy keskeny csíkban.
  5. Arra terítjük a mákos tököt, és végig sorakoztatjuk meggyel. A két végén szintén elhagyhatunk 1-1 cm-nyit, így nem folyik ki a töltelék. A konyha ruhával megemeljük a réteslapokat, és a segítségével feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  6. A többi lappal is így járunk el, összesen 4 rúd lesz a végeredmény.
  7. A rétesek tetejét olajjal és tejföllel megkenjük, majd kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  8. Melegen meghintjük porcukorral, és szeletelve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2385
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.

Ajánló

Ha a tök nem olyan zsenge, előpárolhatjuk, úgy krémesebb lesz. A meggy kihagyható és a mazsola is, aki esetleg nem szeretné.:)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A mák az egyik kedvenc alapanyagom, amivel szeretek kísérletezni, ezért a bőven termő zöldségünkkel is szívesen párosítom családom nem kis örömére.:)

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek