r
Nosalty Logó

Almás és meggyes kígyórétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Eszter121
Almás és meggyes kígyórétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához (3 rúd)

Meggyes töltelékhez (1 rúd)

Almás töltelékhez (2 rúd)

A töltelék alá

A tepsi kikenéséhez

A lekenéshez

Összesen 994 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához (3 rúd)

Meggyes töltelékhez (1 rúd)

Almás töltelékhez (2 rúd)

A töltelék alá

A tepsi kikenéséhez

A lekenéshez

Összesen 5951 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához (3 rúd)

Meggyes töltelékhez (1 rúd)

Almás töltelékhez (2 rúd)

A töltelék alá

A tepsi kikenéséhez

A lekenéshez

Összesen 213 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 994 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    278.5 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3006.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1256 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    776.7 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1003.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2404 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    478 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1670 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1086 micro
Összesen 5951 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 213 Kcal

Hozzávalók

A tésztához (3 rúd)

Meggyes töltelékhez (1 rúd)

Almás töltelékhez (2 rúd)

A töltelék alá

A tepsi kikenéséhez

A lekenéshez

Elkészítés

A tésztához (3 rúd)

  1. A tejbe beletesszük az 1 ek cukrot, majd mikor langyos, belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. A sót és 1 ek cukrot belerakjuk, majd a liszt közepét kimélyítjük, ahova beleültjük a tojásokat, és a felfuttatott élesztőt öntjük.
  2. Addig dagasztjuk míg, el nem válik az edény falától. Ezután 3 egyforma részre vágjuk. Nyugodtan dolgozhatunk is vele, mert nem kell keleszteni, annak ellenére, hogy élesztős tészta.
  3. Egyenként henger alakúra sodorjuk, és kb. 40 cm hosszú és 25 cm széles lapot nyújtunk belőle. A lap hosszabbik oldalait kb. 8 cm mélységben kissé ferdén, kb. kétujjnyi távonként a közepe felé bevagdaljuk. Közepén, a simán hagyott részen 1 evőkanálnyi zsemlemorzsával behintjük, amire a tölteléket helyezzük.

Meggyes töltelékhez (1 rúd)

  1. A meggyes töltelékhez a befőttet lecsöpögtetjük, a dióval, morzsával, cukorral és a fahéjjal összekeverjük.

Almás töltelékhez (2 rúd)

  1. Almás töltelék: Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét, amennyire csak lehet. Ezt követően felolvasztjuk a vajat, ráöntjük az almát, hozzáadjuk a cukrot. Többször megkeverjük. Fedő alatt pároljuk, míg puha nem lesz. Ha megpuhult a fahéjjal fűszerezzük, a morzsát belekeverjük, és hagyjuk majdnem teljesen kihűlni.

A töltelék alá

  1. A tésztát a töltelékekre egymásra hajtjuk úgy, mintha fonnánk, egyet balról, majd jobbról. A három rétes elfér egy gáztepsiben.

A tepsi kikenéséhez

  1. Vajjal kikenjük a tepsit.

A lekenéshez

  1. A felvert tojással lekenjük a rudakat.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 139785
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Almás és meggyes kígyórétes
Eszter121 22 recept

Barátom anyukájától kaptam a receptet, aki egy újságban olvasta. Kicsit variáltam rajta. Eredetileg 1 kg alma volt írva 1 rúdhoz, ami 2 rúdba is bőven elegendő.

Hozzászólások

witch

Gyonyoruek lettek!

Törölt felhasználó

Annyira szépek lettek,nem akartam elhinni 1-re csináltam meg!Mindenkinek nagyon ízlett,én az alma töltelékre raktam a meggyet és úgy fontam össze.Próbáljátok ki isteni finom nem lehet abbahagyni!!

Eszter121

Köszönöm szépen! :) Most készítettem el?ször. :)

witch

Igen, lattam, pont azert irtam, mert elsore ilyen szep lett. :o)

ghjudit

Két kérdésem lenne: 1. A már 0,5-0,5 kg töltelékkel betöltött rudakat hogyan helyezzük át a tepsibe. A tészta túl vékony, szétszakad, a töltelék kipotyog, a minta nem marad meg. 2. Az a 30°C-on sütés nem kevés egy kicsit? Köszönöm!

Eszter121

ghjudit! 1.Egyszer?en kézzel a tészta alá nyúltam és finom áthelyeztem a tepsibe, ügyelve rá, ne jöjjön szét. Ha így nem sikerül, akkor lapát segítségével próbáld meg. Nekem nem lett túl vékony a tészta. 2. Persze, hogy kevés a 30°C, elírtam. (kb.30 perc a sütési id?) A helyes h?fok pedig 180°C, légkeveréses süt?ben pedig 165°C.

Torma

Nagyon jó kis recept és szépek lettek! GRATULA, üdv, Torma :)

Eszter121

Köszönöm szépen. :) Üdv: Eszter

Törölt felhasználó

Szia! Érdekl?dnék,hogy túróval is lehet tölteni.?Köszi

Eszter121

Szia! Persze, lehet túróval is. :)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Szerintetek lehet csalni egy kicsit úgy, hogy leveles tésztából csinálom?:)

Eszter121

Szia! Nem tudom, még nem próbáltam leveles tésztából kígyórétest. Szerintem réteslapból próbáld meg.

Törölt felhasználó

Én bejgli helyett mindig kígyórétest csinálok, mák és dió töltelékkel, és megszórom meggyel. Ez mindig elfogy a bejgli nem.

Törölt felhasználó

Elkészítettem,annyira szépek és finomak lettek,mindenkinek nagyon ízlett!Szép aranybarnára sültek,ám egy picit változtattam rajta,annyiban hogy az alma töltelékre tettem a meggyet és igy tekertem,fontam össze.Próbáljátok ki ajánlom!!:))

Eszter121

Örülök neki, hogy ízlett. :)

andita1

Megcsináltam ezeket a réteseket (mert a bejglik vészesen kezdtek fogyni). Olyan finomak lettek hogy 4 óra alatt elfogyott mindhárom rúd. Mentettem a receptet, még sokszor fog kelleni. Köszönet érte!

Eszter121

:) Örömmel olvasom, hogy te is sikert arattál. :) Szívesen! :)

Wavrusa Agnes

A kedvenc receptünk ha almás sütir?l van szó mindig ezt kérik , a tésztát én a süt?papíron szoktam kinyújtani és így azzal együtt helyezem a tepsibe.

Smucilibu

Els?re is tökéletes lett!Bár,a tepsibe való átemeléssel nekem is meggy?lt a bajom...de a végén csak összehoztam! :) Köszönöm a receptet!

fazakasjulianna

Koszonom a receptet,kifogom probalni!

Hozzávalók

A tésztához (3 rúd)

Meggyes töltelékhez (1 rúd)

Almás töltelékhez (2 rúd)

A töltelék alá

A tepsi kikenéséhez

A lekenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek