Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töklekváros szelet

Töklekváros szelet
Töklekváros szelet
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A  barátnőmtől kaptam egy üveg töklekvárt. Nekem ízlett, de a családomban a fiúk fentartással fogadták. Rátaláltam erre a receptre, kipróbáltam vele, és meglepően finom lett, a fiúk pedig jóízűen csipegették, míg el nem fogyott!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Ez egy alap sütemény, bármilyen lekvárral elkészíthető. Váratlan vendég érkezése esetén is kiváló, hisz nagyon rövid idő alatt kész. A töklekvár receptje az oldalon megtalálható!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba tesszük a szódabikarbónás lisztet.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, a töklekvárt, a mazsolát, a tojássárgákat és a fűszereket.
  3. Állandó keverés mellet, hozzáadjuk az olajat.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán a többi hozzávalókhoz keverjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük.
  6. Tálaláskor porcukorral meghintjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 34x24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 177
elküldve: 2
receptkönyvben: 32
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Fézsike

Mióta szakács: 2011.12.31.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

töklekváros süti, lekváros kevert sütemény, süti töklekvárral

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sziszi01
sziszi01 Wed, 2012-03-07 22:48

Szia!
Ezt hamarosan kipróbálom, egy rakat tök lekvár figyel a kamrában a polcon tavaly óta. Biztos fincsi lesz.
Sziszi

fesusne57
Fézsike / fesusne57 Mon, 2012-03-12 19:40

Kedves sziszi01Bocs hogy ilyen soká válaszolok,de sajnos a munkám miatt keveset vagyok számitogép előtt . Köszsönöm hogy megnyerte a tetszésedet a recept . Én úgy gondolom hogy amilyen egyszerű , olyan finom ez a sütemény . Ebben már megerősitet az aki kiprobálta . Jó süti készitést , és várom hogy izlett e . Üdv Erzsike13

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2012-03-07 15:59

Kedves Erzsike !
Köszönöm neked a receptet, én megsütöttem és mondhatom, hogy nagyon finom volt !
Még másnap is finom, puha volt !
Az idén is főzök töklekvárt. Szép tavaszt kívánok neked ! Puszi: Anci

fesusne57
Fézsike / fesusne57 Mon, 2012-03-12 19:55

Kedves Ancika ! Tudom hogy igazi beválalos vagy , igy én is megigérem hogy készitek töklekvárt a nyáron .Ha csak sütemény és palacsinta kedvéért is . A zöldparadicsom lekvárt is csak palacsintába használom , de abba isteni .Az idén is fogok főzni . Puszi Erzske Ui: szmbaton amikor megyünk egy újfajta sütit fogok vinni .

737
finomliszt 30 dkg
cukor 18 dkg
lekvár/ dzsem 30 dkg
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 dl
mazsola 5 dkg
fahéj 1 teáskanál
szegfűszeg 0.5 teáskanál
szódabikarbóna 1.5 teáskanál
porcukor 1 ek