r
Nosalty Logó

Tökéletes rántott hús

toroltfelhasznalo-412734
Tökéletes rántott hús
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

436
Kalória
28.7g
Fehérje
28.1g
Szénhidrát
22.3g
Zsír
92.2g
Víz
154g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
1.1g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 436 kcal
  • 17% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 872 kcal
  • 17% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 17% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    92.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 436 kcal
  • 17% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1288.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    184.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 872 kcal
  • 17% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

  1. A sertéskarajokat megmossuk, konyhakész állapotba hozzuk és kiklopfoljuk.
  2. A sertéskarajokat ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, esetleg más fűszerrel is fűszerezhetjük.
  3. Egy edénybe lisztet, egy másikba egy elkevert tojást, a harmadikba pedig zsemlemorzsát teszünk.
  4. A szeleteket először a lisztbe forgatjuk bele. Kicsit lerázzuk, majd beletesszük a tojásba. Ha mindenhol befedte a tojás, akkor a zsemlemorzsába is beleforgatjuk.
  5. Ha végeztünk a húsokkal, akkor forró olajban, közepes lángon minkét oldalukat megsütjük, és papírtörlővel fedett tányérra helyezzük őket.
  6. Én most köretként petrezselymes burgonyát készítettem mellé, ami <a href="https://www.nosalty.hu/recept/sult-csirkecomb-petrezselymes-burgonyaval-kaposztasalataval" target="_blank">az egyik előző receptemben</a> megtalálható, de kínálhatunk mellé sült krumplit, esetleg rizst is. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 15 p

Nagyon sokan szeretik a rántott húst, van akinek a vasárnapi ebéd elmaradhatatlan része. Én most megosztom veletek azt a receptet, amely számomra a tökéletes recept és amelyet az egész családom szeret. Remélem, nektek is ízleni fog.

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 kiváló étterem, ami igazságot szolgáltat minden olyan ételnek, amit...

Az iskolai menzákról a legtöbben csak rossz emlékeket őrzünk, legyen szó akár a vakolóanyagra emlékeztető főzelékekről, akár a különféle tokányokról, amik legtöbbször mócsingos húsok voltak valamilyen nyálkás szószban. De tényleg rosszak ezek a menzás kaják, vagy csak rosszul voltak elkészítve? Most ajánlunk öt éttermet, ahol több menzás mumusnak szolgáltatnak igazságot, és bebizonyítják, lehet ezt jól is csinálni.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...