Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejes rántott hús

Tejes rántott hús
Tejes rántott hús
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt gyakran sütöm, mert szereti a család. A pác az édesanyukámtól származik. Halász-vadász családból származom, halat, vadhúst szoktak így beáztatni tejbe. A hús egyenlően sós, kimondottan finom és omlós. Ez a módszer tökéletesen bevált nálunk.

hozzávalók / 4 adag

Pác

Panír

ajánlat

Ajánlatos megforgatni egypárszor sütés közben, ne süssük meg mindjárt az egyik oldalát teljesen. Ezt meg a TV-ben hallottam, és azóta így sütöm.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított csirkét feldaraboljuk.
  2. Egy fazékba beleöntjük a tejet, beletesszük a sót, elkeverjük, hogy elolvadjon, majd belerakjuk a feldarabolt húst. Legalább 4 óráig érdemes benne tartani, de legjobb előtte való este belerakni a tejbe, aztán be a hűtőbe.
  3. Másnap kiszedjük, lecsurgatjuk, és panírozhatjuk.
  4. Először lisztbe, majd sörös tojásba és végül zsemlemorzsába forgatjuk.
  5. Forró, bő olajban kisütjük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 843
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

puha rántott csirke, tejben pácolt sörös rántott hús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1322
csirke 1 db
tej 0.5 l
1 ek
tojás 3 db
sör 0.5 ml
zsemlemorzsa 15 dkg
finomliszt 10 dkg
napraforgó olaj 2 dl