r
Nosalty Logó

Tojással töltött zsemle

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Tojással töltött zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1284 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2570 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    98.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3385 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    2220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    776 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    764 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 1284 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    197.5 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6770 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1273 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    777 mg
  • Nátrium
    4441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1553 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1528 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1121 micro
Összesen 2570 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemlék tetejét levágjuk, belsejét kivájjuk úgy, hogy kb. 1 cm szélesen maradjon benne.
  2. A tejet egy mély tálba öntjük és a só felével ízesítjük.
  3. A tepsit vagy tűzálló tálat vastagon kivajazzuk.
  4. A zsemléket a tejben megbuggyantjuk, a felesleges tejet visszaöntjük.
  5. Az így megáztatott zsemléket a kivajazott tepsibe helyezzük.
  6. 1-1 tojást ütünk a zsemlékbe. A tojások tetejét megsózzuk.
  7. A zsemle levágott tetejét és kivájt belsejét a maradék tejben megáztatjuk, majd kinyomkodjuk a tejet belőle és a zsemlék közé tesszük
  8. A maradék vajat rámorzsoljuk.
  9. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük 200 C°-on, míg a zsemle kicsit megpirul.
  10. Melegen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 72 alkalommal
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 22186
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 31.

Ajánló

Az ízhatás fokozására reszelt sajtot is szórhatunk rá a sütés befejezése előtt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors és könnyen elkészíthető fogás.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.