Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojással töltött zsemle

Tojással töltött zsemle
Tojással töltött zsemle
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors és könnyen elkészíthető fogás.
 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Az ízhatás fokozására reszelt sajtot is szórhatunk rá a sütés befejezése előtt.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemlék tetejét levágjuk, belsejét kivájjuk úgy, hogy kb. 1 cm szélesen maradjon benne.
  2. A tejet egy mély tálba öntjük és a só felével ízesítjük.
  3. A tepsit vagy tűzálló tálat vastagon kivajazzuk.
  4. A zsemléket a tejben megbuggyantjuk, a felesleges tejet visszaöntjük.
  5. Az így megáztatott zsemléket a kivajazott tepsibe helyezzük.
  6. 1-1 tojást ütünk a zsemlékbe. A tojások tetejét megsózzuk.
  7. A zsemle levágott tetejét és kivájt belsejét a maradék tejben megáztatjuk, majd kinyomkodjuk a tejet belőle és a zsemlék közé tesszük
  8. A maradék vajat rámorzsoljuk.
  9. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük 200 C°-on, míg a zsemle kicsit megpirul.
  10. Melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 72 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 708
elküldve: 0
receptkönyvben: 302
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szendvics
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött zsemle tojással, tojásos zsemle

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ariki
Ariki Tue, 2012-04-24 10:34

Tetszik, kipróbálom, de úgy látom, hogy a költsége, még az "arany árú" tojás mellett is eltúlzott.

1280
zsemle 4 db
tojás 4 db
tejföl 175 g
tej 0.5 l
1 tk
vaj 15 dkg