Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásos rizs

Tojásos rizs
Tojásos rizs
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg a nővérem tasakos sajtmártással készítette. Én inkább besamel mártással csinálom, mert sokkal kiadósabb.

hozzávalók / 4 adag

A tojásos rizshez

A besamelmártáshoz

A sonkához

ajánlat

Megjegyzés:
Még egy kis reszelt fokhagymával szoktam ízesíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst és a vegyes zöldséget külön-külön sós vízben megfőzzük.
  2. Közben elkészítjük a besamelmártást: a vaj feléből és a lisztből világos rántást készítünk. Állandó keverés mellett a forró tejet lassan csurgatva hozzáadjuk, picit megsózzuk, és beletesszük a szerecsendiót. Egyenletes hőmérsékleten, takaréklángon kb. 30 percig forraljuk. Ha kész, szitán átszűrjük, majd lassú kevergetés mellett a maradék vajat belemorzsoljuk, és jól kikeverjük.
  3. A sonkát kevés olajon megpirítjuk, és a mártáshoz keverjük.
  4. A tojásokból rántottát készítünk, de hagyjuk egy kicsit folyósra. Ekkor keverjük hozzá a rizst, végül a zöldségeket.
  5. Az így elkészült tojásos rizst a besamelmártással leöntve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 556
elküldve: 1
receptkönyvben: 148
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

F.Edina

Mióta szakács: 2010.06.24.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tojásos-zöldséges rizs besamellel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

716
rizs 30 dkg
zöldségkeverék 30 dkg
tojás 4 db
0 ízlés szerint
finomliszt 6 dkg
vaj 7 dkg
tej 4.5 dl
szerecsendió 1 csipet
0 ízlés szerint
sonka 20 dkg
napraforgó olaj 1 ek