r
Nosalty Logó

Kovászos kalács szilvalekvárral töltve

ZilkaZil
Kovászos kalács szilvalekvárral töltve
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kalácshoz

A töltelékhez

878
Kalória
23.5g
Fehérje
128.5g
Szénhidrát
28.3g
Zsír
111.7g
Víz
280.8g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
15g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kalácshoz

A töltelékhez

Összesen 878 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kalácshoz

A töltelékhez

Összesen 3509 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kalácshoz

A töltelékhez

Összesen 223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    128.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    111.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 878 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    113.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3033.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    640 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1223 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    513.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    446.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1099 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    818 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1307 micro
Összesen 3509 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

A kalácshoz

  1. A kovászt összegyúrjuk a langyos tejjel, íróval és egy kevés liszttel. Lefedve állni hagyjuk egy félórát.
  2. Ezután hozzádolgozzuk a lágy vajat, lisztet, sót, mézet, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Rugalmas, fényes tésztává gyúrjuk, ami szépen elválik a tál falától.
  3. Lefedve min. 12órát kelesztjük kiolajozott tálban.
  4. Kiborítjuk, kissé átgyúrjuk liszttel, majd párszor áthajtogatjuk, és még 2órát pihenni hagyjuk.
  5. A már duplájára nőtt tésztát óvatosan, éppen csak átpofozgatjuk, majd 2 cm vastagságúra nyújtjuk. Nagyobb köröket szaggatunk belőle, közepükre sűrű szilvalekvárt teszünk, és gombóccá formáljuk.
  6. Kivajazott, liszttel megszórt, nagyobb méretű muffin formába tesszük a tésztát. Pihenni hagyjuk így 15 percet.
  7. Előmelegített sütőben 10 percig sütjük nagy lángon (220 C°), majd a lángot közepesre véve további 40 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 55 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Izgultam az új kovászomért, ami végül szuperhősként viselkedett, és egy nagyon finom, illatos, őszi sütit kerekített.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...