Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tízperces vegán kréker

Tízperces vegán kréker
Tízperces vegán kréker
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A minap egy társblogon kerestem valami nagyon egyszerűt, de tényleg valami teljesen egyszerűt és hagyományosat, amiben nincs semmi flikk-flakk, és a lehető leggyorsabban megvan. Szégyen vagy sem, még egy gasztroblogger is kerülhet idő szűkébe a konyhában. (Sőt!)

Sokan alábecsülik az ilyen egyszerű recepteket. Igaz persze, hogy egy hatalmas habos és tűzijátékos torta elviszi még a legkülönlegesebb alkalmakkor is a pálmát, de vajon miből fogy mindig és mégis (észrevétlenül) a legtöbb? Mi az, amit mindenki szeret, és abbahagyni nem lehet? Hát, persze, hogy a SÓS RÁGCSA. :)

A kréker ezen kívül nagyon jól illik még krémlevesek és saláták mellé, és nyugodtan fogjanak hozzá a teljesen kezdők is. Elrontani nem lehet! :) 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tofut aprítóban pürésítjük (vagy villával jól szétnyomkodjuk).
  2. Egy tálba tesszük a tofut, a felkockázott margarint és a sót, és kicsit elkeverjük.
  3. Kézzel beledolgozzuk a lisztet is, és addig gyúrjuk, amíg könnyen alakítható labdácskát nem kapunk.
  4. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki 1 cm vastagra, és szórjuk meg a magokkal. Ezután a sodrófával újra menjünk át a tésztán, hogy a magok belenyomódjanak, és kevésbé szóródjanak le róla később.
  5. Egy éles késsel vágjuk másfél centis négyzetekre, és 180 fokos sütőben süssük meg 20-25 perc alatt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 9 603
elküldve: 0
receptkönyvben: 76
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kertkonyha_Edit

Mióta szakács: 2016.06.30.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós rágcsa, magos ropogós

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

466
durumliszt 15 dkg
margarin 12.5 dkg
tofu 12.5 dkg
mák 3 ek
napraforgómag 3 ek
1 kávéskanál