r
Nosalty Logó

Tiramisu torta Helga konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Helga1
Tiramisu torta Helga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 531 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 6390 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 265 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 531 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    149.5 g

Zsír

  • Összesen
    328 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1989 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5090 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    718 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    631 mg
  • Foszfor
    2128 mg
  • Nátrium
    1317 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    721.9 g
  • Cukor
    464 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    729.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    853 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    1602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    852 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2752 micro
Összesen 6390 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 265 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókat kettéosztjuk, és külön két lapot sütünk.
  2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
  3. Beleszitáljuk a sütőporos, kakaós lisztet, és jól elkeverjük.
  4. Sütőpapírt teszünk a tortaforma aljára, beleöntjük a tésztát, és megsütjük. Kihűtjük.

Töltelék

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarpone-t is. Végül beleforgatjuk a habot.
  3. Az egyik tésztalapot tortatálra helyezzük, körbevesszük tortagyűrűvel. A krém felét rásimítjuk.
  4. A babapiskótákat belemártjuk a kávéba, ráhelyezzük a krémre, majd a krém másik felét is ráöntjük.
  5. Tetejére kerül a másik tortalap. Néhány órára hűtőbe tesszük.

Tetejére

  1. A hulalát kemény habbá verjük. Bevonjuk vele a tortánkat, majd megszórjuk tortadarával.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 52462
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Valentin-napra készítettem a családomnak. 

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Helga! Tegnap a te sütidre esett a választásom , elképeszt?en guszta és jól néz ki a fotón. A barátom névnapjára szerettem volna elkészíteni , de sajnos a leírt formában nem sikerült. Sem a tészta nem nézett ki jól , sem a krém. A tészta borzasztóan s?r?, kemény masszává lett a recepted alapján , nem hasonlított egy jó piskóta állagához. Újra kezdtem és sütöttem egy jól bevált piskótaalapot. Ezután jött a krém , ami konkrétan folyékony állagú volt . Még szerencse, hogy volt itthon több tejszínem , amivel sikerült megmenteni a krémet és egy csodás sütit kaptam , de a recept még csak nem is hasonlít a tiédre. Szerintem valami kimaradt a receptedb?l , ebben a formában senkinek sem ajánlom.

Helga1

Szia Petra! A tészta receptjét tényleg elrontottam, mert egy laphoz kell 4 tojás. Ki is javítottam, köszönöm. A krémet viszont mindig így készítettem, és mivel a tálkákban szépen megszilárdult, gondoltam jó lesz tortakrémként is. Nekem bevált, nem mondom, hogy totál s?r?, de nem folyik, mint a képen is látható. Véleményem szerint sok múlik a mascarpone márkájától is. Én a Aldi-s csökkentett zsírtartalmút használom. (Hígabb krémnél én biztos egy kevés olvasztott zselatint tettem volna bele, a tejszín biztos eszembe sem jut, de jó ötlet!) Köszönöm észrevételedet! Üdv:Helga

Címlapról ajánljuk

További cikkek