r
Nosalty Logó

Tiramisu ahogy Zita készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tiramisu ahogy Zita készíti
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 746 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4474 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 238 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Magnézium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 746 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Magnézium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    236 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1972.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    550 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.4 g
  • Cukor
    317 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    698.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 4474 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Magnézium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 238 Kcal

Elkészítés

  1. A tojássárgákat a porcukorral meg a vaníliás cukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a mascarponét, majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is forgassuk bele.
  2. A kávéhoz töltsük a rumaromát, majd a babapiskótákat egyenként belemártogatva, rakjunk egy réteget egy szögletes tál aljára.
  3. Simítsuk rá a krémet, majd a rétegezést folytassuk addig, amíg a hozzávalók tartanak. A tetejére krém kerüljön.
  4. Hintsük meg szép egyenletesen kakaóporral, és fóliával lefedve legalább 2 órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek és a piskóta megpuhuljon.
  5. Kínálhatjuk mézes gyümölcsöntettel is (nélküle is nagyon finom): ehhez forrósítsunk mézet, dobjunk bele fagyasztott erdei vegyes gyümölcsöt, és épp csak addig hagyjuk a tűzön, amíg rottyan egyet.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3192
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az interneten találtam rá erre a receptre, és el is készítettem, mert az egyik kedvenc desszertem. Isteni finom tiramisu lett belőle... kár, hogy nem tudok belőle eleget készíteni, mindig azonnal elfogy!

Hozzászólások

pussycat

Nagyon jo es egyszeru recept. En is igy keszitem a tiramisut, de most adtal egy jo otletet a mezes gyumolcsontettel. Koszonom szepen!

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, hogy tudtam újat mondani! Szívesen :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?