Nosalty Logó

Tiramisu ahogy Sütőtök készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sütőtök89
Tiramisu ahogy Sütőtök készíti
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A krémhez

A piskótához

Összesen 1450 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A krémhez

A piskótához

Összesen 7261 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A krémhez

A piskótához

Összesen 248 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.1 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 1450 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.9 g

Zsír

  • Összesen
    372.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3191.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    1271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    655.4 g
  • Cukor
    416 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    842.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    1162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1532 micro
Összesen 7261 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 248 Kcal

Hozzávalók

A krémhez

A piskótához

Elkészítés

A krémhez

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egyelőre betesszük a hűtőbe. (Hidegen lehet szép kemény habbá felverni.)
  2. A sárgáját 7 ekcukorral, 3 csomag vaníliás cukorralés 0,5 dl rummal kikeverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét is.
  3. A fehérjéket ekkor jól felverjük, és a krémbe forgatjuk.
  4. A kávéból, tejből, maradék rumból, 1 ekkakaóból, vaníliás cukorból és kristálycukorból készítünk egy elegyet. Amennyiségek változhatnak,mert ízlés szerint lehet kialakítani, ki mennyire szeretné keserűre-édesre-rumosra-tejesre. A lényeg, hogy legyen egy karakteres aromájú, édes és lágy "tejeskávénk".
  5. Egy tepsit vagy jénait magunk mellé veszünk, és elkezdjük a rétegezést. Először egy kis krémet elsimítunk a tál alján.
  6. A piskótákat pontosan 2 másodpercig beáztatjuk a kávés-tejes szószba, és a krémre rakosgatjuk szabályosan, nem túl szorosan. Nagyon fontos, hogy szigorúan 3 másodperc legyen az áztatás, mert pillanatok alatt szétmállik, 3 másodpercnél kevesebbtől pedig nem szívja meg magát eléggé.
  7. Szóval az első piskótarétegre jön vastagon a krém kb. fele, majd ezt megszórjuk1 ekkakaóval.
  8. A következő réteg ismét az áztatott piskóta, majd a maradék krém, és a legtetejére újabb ekkakaó.
  9. Az egészet 1 napra, de legalább egy éjszakára hűtőben összeérleljük, majd hidegen tálaljuk.
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 9057
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 30.

Ajánló

Isteni úgy, ahogy van. Aki viszont nem szereti a nyers tojás felhasználását, az ne ezt a receptet válassza, bár a tiramisu híresen "nyers tojásos" étel.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sütőtök89 66 recept

Imádom a tiramisut, de életemben egyetlen egyszer ettem olyan igazán csodával felérőt, amit azóta sem tudok kiheverni. :) Sajnos nekem az eredeti leírás, melyben tömény feketekávé szerepel, túl keserű. Egy kedves ismerősünktől származik ez a titkos recept, és szerintem ez a világ legjobb tiramisuja (mint mindenkinek a magáé, de nem baj :D). Sajnos a fényképen levő adagnál elkövettem azt a hibát, hogy elbambultam 1-1 másodpercet, egy csöppet túl is áztak a piskóták, de közben néztem valami romantikus filmet, ez van. :D Eztán nyilvánvalóan nem bírtam kivárni a pihentetési időt, két-három órát vért izzadtam, majd feltéptem a hűtőt, és "lesz, ami lesz"- alapon beleugrottam egy fejest. :D Ha okosan kivártam volna a másnapot, már szépen lehetett volna "vágni", de az élvezeti értékéből nem vont le. :)

Hozzászólások

pussycat

Ez a legjobb tiramisu recept. Nem azert mert en is igy csinalom, de tenyleg sok receptet megneztem, es talaltam egy ilyet, csak a kulombseg az volt, hogy mivel ez egy olasz recept volt, az olaszok a tojashabot ugy csinaljak, hogy a cukorbol szirupot foznek, majd belekeverik a kemenyre vert tojasfeherjebe, amit ugy neveznek, (persze angolul), hogy "italian meringue". En csak ugy csinalom ahogyan te itt leirod. Nagyon finom valoban. Gratula, Veronika

Sütőtök89

De jó, köszönöm! Akkor hátha sokaknak örömet szerez majd ez a változat! :) A tiramisu nekem olyan, mint a lecsó: ahány ház, annyi féle, ezért kerestem én is évekig a számomra "igazit".

Hozzávalók

A krémhez

A piskótához

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek