Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis zabpelyhes patisszonprósza

Tepsis zabpelyhes patisszonprósza
Tepsis zabpelyhes patisszonprósza
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel rengeteg patisszon terem a kertünkben, és bevallom, rajongok is érte, így rengeteg variációban használom fel, hogy ne váljon unalmassá. Bevallom, ez az egyik kedvencem, mivel számomra tökéletes, kalóriaszegény, diétás vacsi, de férfiaknak is tökéletes és egészséges köret sült húsok mellé.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom mindazoknak, akik figyelnek arra, hogy rostban, zöldségben gazdag ételeket fogyasszanak, szeretnék felhasználni kerti zöldségeiket, vagy csak szimplán valami szokásostól eltérő körettel szeretnék megörvendeztetni a családot. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt legyaluljuk, megsózzuk, borsozzuk. 10 percet állni hagyjuk. Ami levet enged a só miatt, jelen esetben nem csöpögtetjük le, hiszen felszívja a zabpehely.
  2. Ha már levet engedett, hozzáadjuk a 3 tojást, hagymákat és zabpelyhet. Ismét pihentetjük, hogy a zabpehely felszívja a folyadékot, és megpuhuljon.
  3. A kész masszát olívaolajjal kikent tepsibe öntjük. Ha jó teflonos a tepsi, akkor nem szükséges a zsiradék.
  4. 180 fokon, ha van rá lehetőség, hőlégkeverésen addig sütjük, amíg a teteje ropogósra sül.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 670
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Pöttöm

Mióta szakács: 2012.02.04.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: köretek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

patisszonos köret, zöldségköret, zabpelyhes patisszon

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PillangoButterfly
PillangoButterfly Sat, 2015-08-08 17:19

Különleges, nagyon finom. Már meguntam a rántott patisszont, valami másra vágytam. Köszönöm!

Akinek nincs hasonló nagyságú tepsije, az teheti jénaiba is, én abban sütöttem meg. Még olaj sem kellett így hozzá :)

Pöttöm
Pöttöm / Pöttöm Thu, 2015-08-20 14:52

Örülök, hogy ízlett! Szuper ötlet a jénai, én is úgy fogom legközelebb elkészíteni! Köszönöm a Tippet!

176
patisszon 1 db
zabpehely 1 bögre
tojás 3 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint