r
Nosalty Logó

Tepsis rántott csirke

helena26
Tepsis rántott csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1297
Kalória
58.7g
Fehérje
54.8g
Szénhidrátok
92.5g
Zsír
241.7g
Víz
421.8g
Koleszterin
3.4g
Rost
4.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1297 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2595 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    92.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1829.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    837 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    241.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    480 micro
Összesen 1297 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.3 g

Zsír

  • Összesen
    185.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3658.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1245 mg
  • Nátrium
    1674 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    483.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    960 micro
Összesen 2595 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 186 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított húst megsózzuk.
  2. Prézlibe forgatjuk, majd a felvert tojásba, és forró zsiradékban hirtelen mindkét oldalát megsütjük.
  3. Tepsibe rakjuk, a maradék zsírt kevés vízzel (kb. 0,5 dl) elkeverve ráöntjük a húsra, lefedjük, és előmelegített sütőben puhára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a receptet régen kaptam és nagyon sokáig nem próbáltam ki. Egyszer rászántam magam, és azóta csak ezt a rántott húst készítem. Finom, puha és nincs vele sok munka. Nem kell félni, hogy nem sül át rendesen, esetleg véres lesz a csontnál, vagy kemény és száraz. Másnap is finom, zaftos marad a hús, míg a klasszikus rántott hús másnapra eléggé száraz lesz... Szoktam néha a kisült zsírba tenni kevés mustárt, borsot, köménymagot, majorannát, elkeverem és úgy öntöm a husikra, de nem szükséges, mert így is nagyon ízletes.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...