r
Nosalty Logó

Rántott nyúl

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Edit
Rántott nyúl
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1371 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 5478 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 284 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1719.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    789 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 1371 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    278.3 g

Zsír

  • Összesen
    346.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    1470 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6877.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    429 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    3155 mg
  • Nátrium
    2222 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    949.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    74 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    761 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 5478 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 284 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A feldarabolt, tisztított nyulat besózzuk, és állni hagyjuk 30 percig.
  2. Szokásos módon bepanírozzuk (liszt-tojás-zsemlemorzsa). A tojásba só helyett ételízesítőt teszünk.
  3. Forró olajban, lassú tűzön pirosra sütjük .
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 54605
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 14.

Ajánló

Ha nem gyenge, fiatal nyúllal dolgozunk, akkor 2-3 órán át sós tejben áztatjuk, majd jól lecsöpögtetjük, és letöröljük róla a tejet, végül bepanírozzuk és kisütjük. Vadnyúlból is elkészíthető. Ekkor megbolondíthatjuk egy kis bors hozzáadásával.  A besózáskor borssal is megszórjuk a nyulat, és így panírozzuk. Köretnek bármit készíthetünk (krumplipüré, zöldségköret, rizs), illetve tartármártást is adhatunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem csak pörköltet lehet készíteni a nyúlból! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek