r
Nosalty Logó

Tepsiben sült rántott csirkemell

Mercedes
Tepsiben sült rántott csirkemell
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

453
Kalória
41.9g
Fehérje
27.6g
Szénhidrát
18.2g
Zsír
132.5g
Víz
199.5g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
2.4g
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1813 kcal
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1018.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    132.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 453 kcal
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4073.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1725 mg
  • Nátrium
    1507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    110.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    530 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 1813 kcal
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 199 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemell-filéből közepesen vastag szeleteket vágunk, leszárítjuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
  2. A tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt (vagy tejet), az áttört fokhagymát, olajat, sót.
  3. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  4. A húst megforgatjuk a tojásban, majd a zsemlemorzsában. Egy nagyobb tepsit (lehetőleg gáztepsit) nagyon vékonyan kiolajozunk. Belefektetjük a melleket, a tetejüket egy pár csepp olajjal megkenjük. (Ha van olajszórónk, akkor azzal fújjunk rá).
  5. Mindkét oldalát 10-10 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szokásos sztori: Szeretjük a rántott ételeket, de próbálunk minél kevesebb zsiradékot bevinni a szervezetünkbe. Ezért a bő olajban való sütést kerülöm. Én az egész recepthez olívaolajat használtam. A tojásba kevert olajtól nem szárad ki a hús, finom, omlós, puha marad. Az meg csak hab a tortán, hogy nem lesz olajszag a konyhában.:)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek