Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás csirkecomb szalonnás sütőtökraguval

Fokhagymás csirkecomb szalonnás sütőtökraguval
Fokhagymás csirkecomb szalonnás sütőtökraguval
90 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Alapvetően nem szeretem az őszt. Sem a telet. De ahogyan a télben az egyetlen jó dolog a karácsony, (a síelésen kívül), az őszben a sütőtök. 
Ennek az ételnek egyetlen hibája van - azon kívül, hogy kevés van belőle -, hogy csak ilyenkor lehet készíteni. Eszméletlenül finom, az egyik kedvencem 
A recept Lajos Maritól származik (a 99 étel-33 étefotó sorozatból). A sütőtökpucolást és -darabolást nem számolva, roppant egyszerű elkészíteni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőtököt tisztítjuk, 2x2 cm-es kockára vágjuk.
  2. A csirkecombokat megsózzuk, majd egy - sütőben is használható  - serpenyőben, a felforrósított vajon mindkét oldalukat megkapatjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, aláöntjük a bort. Fedő alatt puhára pároljuk, majd a sütőbe tesszük, és a bőrüket ropogósra sütjük.
  3.  A kockára vágott szalonnát egy szélesebb edényben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sütőtököt és a rozmaringágat, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Fedő alatt saját levében 15 percig pároljuk. A rozmaringágat kidobjuk.
  4. A combokat kiemeljük, tálra rendezzük.
  5.  A visszamaradt pecsenyelét és a tejszínt hozzáöntjük a sütőtökhöz és nagy lángon, fedő nélkül összeforraljuk, majd a tűzhelyet azonnal elzárjuk.
  6.  A sütőtökragut a hús mellé halmozzuk. Sült burgonyával tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 663
elküldve: 14
receptkönyvben: 723
elkészítve: 20/45
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkecomb szalonnás sütőtökkel, sütőtökös-füstölt szalonnás csirkecombok

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

boju
boju Sat, 2014-11-01 14:15

Ez úgy ahogy van tökéletes! Elkészítettem és nagyon finom!!!!! Köszönöm:)))

Enci23
Enci23 Mon, 2013-10-28 14:38

abszolút kedvenc lett a recepted...csirkemellel is isteni egybeforgatva ;)

Melinda225
Melinda225 Thu, 2013-10-03 13:23

Kedves Juci!

Én is elkészítettem, bár csak a ragunál követtem a recepted, de ez a sütőtökös-szalonnás ragu MENNYEI! Nagyon jó recept, köszönöm!

v.zsuzsi
v.zsuzsi Mon, 2012-10-15 09:49

Isteni finom lett :))))) Vasárnapi ebédnek készítettem el. Fantasztikusan ízletes minden. Csak gratulálni tudok hozzá Juci!!!!!!

TRendetlen
TRendetlen / TRendetlen Sun, 2012-10-14 14:17

Most fogok nekiállni, nagyon jól hangzik. A csirkéket már levágtam, mint ahogy a tök is a kertből való. Méltó receptet kerestem nekik, remélem, ez az lesz! :)

Cupella
Cupella Sat, 2012-10-13 14:08

Ma ez volt az ebéd, és isteni finom! :-) én tejszín helyett kókusztejjel csináltam (a sűrűbb fajtából), és nagyon-nagyon jó lett! Köszi a receptet!

magyarkata
magyarkata / magyarkata Sun, 2011-10-30 00:17

Ma elkészítettem a receptet pontosan úgy ahogy van. :) Isteni lett mondanom sem kell, még úgyis, hogy a sütőtök kicsit túlfött (ezáltal esztétikailag nem lett ilyen tetszetős mint a tiéd :) ) de az ízéből nem vesztett. Köszönöm a receptet, a családom nevében is :)

Raesade
Raesade Wed, 2011-03-02 14:33

isteni ez a recept! ugyan ma nem az én napom volt, végigszerencsétlenkedtem magam a konyhában, de ha ez ma így sikerült, akkor milyen finom lehet ez egy szerencsés napon! azért még megvárom a Zuram ítéletét. :) krumpli nélkül csináltam én is, mert ez így is egy bőven laktató, ugyanakkor könnyű ételnek tűnt.

kazsuzsi
kazsuzsi Sun, 2010-11-21 22:26

nagyon fini lett, én krumplit nem is adtam hozzá, mert a sütőtök ragu bőven elég volt. A tök pucoláson kivül tényleg egyszerű. Én egyébként a sütőtök levesnél megsütöm a tököt elötte, igy nem kell a pucolással bajlódni, de itt ez a módszer nem volt járható.
Egyébként tényleg szuper recept, biztos meg fogom még csinálni!

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Sun, 2010-11-21 22:44

Szia Zsuzsi, örülök, hogy visszajeleztél. Nekem meg tudod mi a helyzet ezzel a recepttel? Hogy csirkecomb nem is kellene mellé, csak a ragu, anyával kb. szedőkanállal esszük, de sajna az ízét - részben - a pecsenyelé adja meg, így muszáj mellé azt is sütni :)))

2200
csirkecomb 4 db
sütőtök 600 g
kolozsvári szalonna 100 dkg
fokhagyma 8 gerezd
vaj 2 ek
fehérbor 0.5 dl
habtejszín 2 dl
rozmaring 1 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint