Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsiben sült fánk

Tepsiben sült fánk
Tepsiben sült fánk
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szeretem az olajszagot, ezért próbáltam ki ezt a zseniális receptet. Nagyon jól sikerült.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy dl tejet langyosra melegítünk. Az élesztőt belemorzsoljuk, majd hozzáadunk egy kevés cukrot, és megszórjuk liszttel. Meleg helyre tesszük, 15 percig hagyjuk felfutni.
  2. A margarint felolvasztjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az élesztős tejet és az összes többi hozzávalót. Kézzel vagy géppel egyneművé dolgozzuk. Letakarva meleg helyen 20 percet kelesztjük.
  3. Lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük a fánkokat, és újabb 10 percet hagyjuk kelni.
  4. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és ebben sütjük szép barnára (kb. 20 perc). Mivel nem légkeveréses sütőben sütöttem, így félidőnél megfordítottam.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 791
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Panelkonyha

Mióta szakács: 2016.05.03.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sütőben sült fánk, tepsis fánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

668
finomliszt 50 dkg
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
tej 3 dl
cukor 10 dkg
1 csipet
tojássárgája 2 db
margarin 2 ek