Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepertős tallérok

Tepertős tallérok
Tepertős tallérok
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt itthon egy adag tepertő, és azon gondolkoztam, mi legyen vele, hogy megóvjam a megromlástól? Ez lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyosítsuk meg a tejet. Morzsoljuk el az élesztőt egy edénybe. Adjuk hozzá a tk cukrot, 1-3 ek tejet és 2 ek lisztet. Keverjük össze, és futtassuk fel.
  2. Olvasszuk fel a zsírt, és vágjuk finomra a tepertőt. Keverjük össze a megmaradt lisztet 1 bő tk sóval, adjuk hozzá az élesztős keveréket, 1 db tojást, a zsírt és a tepertőt. Ízlés szerint borsozzuk. Öntsük hozzá a megmaradt tejet, és alaposan dolgozzuk össze. Tegyük félre, és hagyjuk megkelni.
  3. Ha megkelt, daraboljuk fel a tésztát kisebb részekre, majd formáljunk belőle tallérokat. Rakjuk őket sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd hagyjuk őket tovább kelni. Késsel vagdossuk be a tetejüket.
  4. Egy felvert tojással kenjük meg a tallérokat. Szórjuk meg őket sóval és ízlés szerint pici borssal. Sütőben süssük aranybarnára.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 166
elküldve: 1
receptkönyvben: 90
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Bedit85

Mióta szakács: 2011.09.23.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

töpörtyűs pogácsa, tepertős kelt korongok

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pincekacsa
pincekacsa Tue, 2013-03-19 15:43

Megcsináltam, egyszerű és nagyon finom. Annyit változtattam, hogy csak májas zsírom volt itthon, hát az került bele. Mit mondjak, nem rontotta el!!

gittus91
gittus91 Mon, 2012-02-27 17:09

Én először sütöttem tepertős pogácsát, szintén a romlás elkerülése végett. Gondoltam, a több órás hajtogatós mókát első nekifutásra kihagyom, ezért választottam ezt. :) A tepertődarálással és a gyúrással együtt kb 15 perc volt, már akkor is nagyon jó volt az állaga, kisütve pedig mennyei! A párom szerint "kellmég!"-íze van. :) Csak ajánlani tudom mindenkinek! Köszönöm a receptet!

vigh.melinda
vigh.melinda Sat, 2011-11-26 18:18

Most készítettem el és nagyon-nagyon egyszerű volt és még annál is finomabb! Köszönöm

1085
tej 2 dl
élesztő 2.5 dkg
cukor 1 teáskanál
finomliszt 50 dkg
disznózsír 12 dkg
tepertő 15 dkg
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint