Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínfagyi alaprecept

Tejszínfagyi alaprecept
Tejszínfagyi alaprecept
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fagyigép nélkül, kevergetések nélkül, tökéletes, nagyon krémes olasz fagyit csinálhatunk ebből az alapból.

A neten olvasgattam órákig a fagyirecepteket, aztán a különböző jótanácsokból állítottam össze ezt a fagyialapot, amiből aztán fantáziánkra bízva bármilyen ízűt kreálhatunk.

A teljes zsírtartalmú tejtermékek és a méz miatt lassul a fagyási folyamat, ezért nem képződnek jégszemcsék, a növényi tartalmú tejszín miatt nem esik össze, jól tartja az állagát, a habfix pedig a nyers tojás funkcióját tölti be, krémesíti a fagyinkat.

Amikor kész van az alapfagyi, eloszthatjuk legalább négy felé, különböző ízek hozzáadásával több különféle fagyink lesz. Ha illóolaju magokkal (mogyoró, dió, pisztácia) készítjük vagy összetört kekszekkel (például Oreo, hm...?), néhány óra fagyás után érdemes egyszer átkeverni a fagyit, és akkor hozzáadni ezeket, hogy ropogósak maradjanak.

A képen csak egy kis meggysziruppal van leöntve ez a fagyi, natúrban...

Jó, jó... Kissé kalóriadús, de egy kis gombócot imádni fogunk...

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Szuper magában is vagy bármilyen fagyiszósszal leöntve, de itt van néhány ötlet is...

Az alapfagyinkhoz a végén belemixelünk:

 Vaníliafagyi: 2 mk vanília esszenciát vagy 1 vanília kikapart belsejét.

Csokifagyi: 4-5 ek holland kakaó és egy vanília.

Sztracsi: apróra vágott keserű csoki vagy csokikukac, kis reszelt csoki.

Mokka: 3 púpos mk instant kávé kis forró tejben feloldva, majd lehűtve.

Citromfagyi: 2 citrom leve, 1 citrom reszelt héja.

Gyümölcsfagyi: tetszésünk szerinti gyümölcspép.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A növényi tejszínen kívül mindent jól hűtsünk le (néhány órára a hűtőben, esetleg előző este).
  2. A mézen kívül az összes alapanyagot egyben verjük fel a gépmixerrel, nagyon jól, kb. 15 percig.
  3. Amikor már jó testes, sűrű habot nyertünk, utoljára belecsorgatjuk a mézet.
  4. Jól záródó műanyag dobozokba osztjuk szét, több mint 2 liter fagyink lesz.
  5. Mélyhűtőben fagyasztjuk néhány órán vagy egy éjszakán át.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 20 207
elküldve: 8
receptkönyvben: 368
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli(E)va

Mióta szakács: 2012.03.23.
85 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: fagyikehely, karamellfagyi, fagyitorta, parfé, sorbet, vaníliafagyi, gyümölcsfagyi

egyéb elnevezések

fagyialap fagyigép nélkül, olasz tejszínes fagyi, házilag készített tejszín fagylalt

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Beatrix555
Beatrix555 Wed, 2017-06-28 14:06

Kakaóporral készítettem, nagyon finom fagyi lett belőle! Köszönöm a receptet :)

taranikó
taranikó Tue, 2013-08-06 19:05

Kedves Éva!
Tojás nélküli fagyi receptet kerestem, így akadtam a tiédre, ami nagyon jól hangzik, de itt (Németország) még nem láttam se sűrített tejet, se növényi tejszínt. Sajnos nem tudom mivel lehetne helyettesíteni a sűrített tejet. Szerinted működne habtejszín - tej -habfixáló összeállításban is? Ha igen, milyen arányokkal? Köszi a segítséget.
Anikó

sonja17
sonja / sonja17 Sat, 2015-01-31 10:23

Szia
Most olvastam a hozzászolásodat.Èn is Nèmetországban èlek,a süritett tej Nèmetül Kondensmilch.
Minden èlelmiszerboltban kapgto.
A tejszin pedig Sahne vagy Schlagsahne

evaneo
Oli(E)va / evaneo Tue, 2013-08-27 20:26

Szia, Aniko, ne haragudj, hogy csak most valaszolok, biztosan van Nemetorszagban is valamilyen zacskos, vagy dobozos "mutejszin". Barmilyen keszitmeny jo hozza, amibol habot, vagy kremet lehet verni. Vegulis ellene vagyok a "zacsis" poroknat, de a fagyi allagahoz kell, hogy jo kremes legyen. Udv, Eva

Szilva75
Szilva75 Sun, 2013-07-21 15:14

Kedves Éva!

Végre kipróbáltam a receptet, de én verhettem akárhogy nekem nem lett sűrű, testes hab. (Pedig mindent lehűtöttem, amit kellett hozzá.) Amikor meg beleraktam a mézet, olyan lett, mintha kicsapódott volna a krémben. Kérlek segíts ez mitől lehet! Milyen fajta tejszínt használsz hozzá, ami jól felverhető?
Én már többször pórul jártam a tejszínekkel, ezért inkább kerülöm a tejszínes krémeket.
Köszi, Szilvi

evaneo
Oli(E)va / evaneo Mon, 2013-07-22 22:44

Kedves Szilvi, sajnos nem ismerem az otthoni tejszin markakat, talan ha valaki olvassa, es segitene... talan probald meg csak novenyi tejszinnel, kisebb adagban, hatha bejon igy...a meznel nem ertem, miert csapodhatott ki. Sajnalom, hogy nem tudok jobban segiteni, udvozollek; Eva

Nagy Évi
Nagy Évi Wed, 2013-07-03 15:43

Kedves Oli(E)va!
Szeretném ma megcsinálni ezt a fagyit, de gyanítom,h. itt nálunk nem kapok ma növényi tejszínt, ha így lenne , mivel helyettesítsem ? Több (házi) tej+habfixáló??
Várom válaszod!
Üdvözlettel: Évi

evaneo
Oli(E)va / evaneo Thu, 2013-07-04 09:41

Szia, Evi, szerintem oszd el egyenloen a novenyi tejszin mennyiseget a rendes tejszin, tej es habfixalo kozott. Biztos finom igy is. Uv, Eva

Szilva75
Szilva75 Thu, 2013-06-20 11:42

Szia! Szeretném kipróbálni az alapreceptedet. Lenne 2 kérdésem. A teljes zsírtartalmú habtejszín alatt a 30 %-osat érted (boltban ennél magasabbat még nem láttam)? Házi tejet szoktunk venni piacon, de azt fel szoktuk forralni, az jó hozzá vagy ehhez forralás nélküli kell? köszi

evaneo
Oli(E)va / evaneo Thu, 2013-06-20 17:47

Szia Szilva75, igen a 30%-os jo hozza es a forralt, lehutott hazi tej is. A dietas tejtermekek, amikbol kivonjak a zsirtartalmat, persze kevesebb kaloriat tartalmaznak, de a fagyihoz kell egy kis zsir, lassabban fagy es nem lesz jegkristalyos. Jo fagyizast; Eva

andilawyer
andilawyer Fri, 2013-05-31 16:51

Kedves Oli(e)va!

Nagyon jó recept, fél adaggal leteszteltem, és hát kevésnek bizonyult... Mostantól ez lesz az alap fagyi-receptem, a férjem és a tökmagok is is odáig voltak érte.
Azt hiszem végig kell próbálgatnom a receptjeidet!

Üdv: Andi

evaneo
Oli(E)va / evaneo Fri, 2013-05-31 19:47

Szia Andi, koszi szepen, hogy kiprobaltad a fagyit es izlett a csaladodnak. En is sokfele fagyireceptet kiprobaltam, ezt is tobbfelebol eszkabaltam ossze, verge ez olyan lett, amilyennek lenni kell, aztan izesitheti az ember mindenfelevel...A receptjeim pedig eleg pontosak, a legtobb a gorog konyha klasszikusa, remelem megnyerik a tetszesedet, barmi kerdesed lesz, nyugodtan irj. Megegyszer koszi, szep hetveget kivanok; Eva

polip25
polip25 / polip25 Sat, 2012-07-07 16:22

Szia :) nagyon tetszik a recepted,mindenképp ki fogom próbálni.Egyrészt,mert szeretjük a fagyit,másrészt eddig házi fagyit csak habtejszín-sűrített tej alappal készítettem.Ihletet merítettem,köszönöm szépen :)

evaneo
Oli(E)va / evaneo Sat, 2012-07-07 22:44

Szia, polip25, tetszik a neved:) Nagyon szivesen, ha lesz kedved, szolj vissza, hogy sikerult...Csak igy magaban, karamell, csoki, eper, meggyszosszal leontve is fini, vagy szarazabb sutik melle...Persze en ebbol az alapbol csinalom az osszes fagyimat...Jo fagyizast, Eva

polip25
polip25 / polip25 Fri, 2012-07-20 14:39

Szia :) tegnap este elkészítettem végre a fagyit.Kétfelé vettem,az egyikbe beletettem egy 10 dkg-os ét bevonót felaprítva-sztracsi-nyami :),a másik felébe pedig beletettem egy egész adag főzés nélküli puncs pudingport és némi mazsit.Isteni lett mindkettő,valóban sokkal selymesebb,mint amit eddig csináltam.Ja és méz nélkül is működött,mert azt nem tettem bele financiális okokból :) biztosan fogom még készíteni az alapot új ötletekkel :) még egyszer köszönöm

evaneo
Oli(E)va / evaneo Sat, 2012-07-21 07:42

Kedves polip25, orulok, hogy jol sikerult, es en is szeretnem neked megkoszonni a puncsos fagyi otletet, az egyik kedvencem...ha szaz evig gondolkodtam volna, se jovok ra, hogy abba pudingpor is mehet...:) Legkozelebb ezzel kezdem, talan egy kis rummal benne, ...a mez csak akadalyozza a jegkristalyok kialakulasat, de ha nehany cl. alkoholt (likort) belelottyintunk, szerintem ugyanott vagyunk vele. Udvozollek, Eva

283
habtejszín 5 dl
növényi tejszín 2.5 dl
tej 1.5 dl
sűrített tej 30 dkg
habfixáló 1 csomag
méz 0.5 dl