Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes narancsleves fahéjjal

Tejszínes narancsleves fahéjjal
Tejszínes narancsleves fahéjjal
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt tthon egy csomó narancsom, de sehogy nem akart elfogyni!:) Gondoltam, kifacsarom őket, hátha ivóléként elfog fogyni. Facsarás közben jött az ötlet, hogy mi lenne ha levesként megfőzném. Ez lett belőle!:) Szerintem nagyon finom lett. Nekem a karácsony jutott eszembe róla. Hideg téli estén kanalazni a forró levest csokis keksszel....hm. Akár desszertként is megállja a helyét!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A narancsokat kifacsarjuk. Aki nem szereti a rostokat, az szűrje át a levet.
  2. A narancslét, a citromlét, a fahéjat, a gyömbért és a cukrot tegyük fel főzni. Kóstoljuk meg, ha nem elég édes, tegyünk hozzá még cukrot.
  3. A lisztet keverjük simára a tejszínnel.
  4. A forrásban lévő leveshez csorgassuk hozzá folyamatos keverés mellett a tejszínt. 1 percig forraljuk, majd zárjuk el.
  5. Tálaljuk így forrón vagy jéghidegen. Csokis keksz a legjobb levesbetét hozzá.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 590
elküldve: 4
receptkönyvben: 224
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Kultné Szabó Noémi

Mióta szakács: 2011.04.15.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes narancsleves, fahéjas narancsleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

376
narancslé 1 l
habtejszín 1.5 dl
fahéj 1 tk
gyömbér 1 tk
cukor 4 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
finomliszt 1 evőkanál