Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes málnatorta

Tejszínes málnatorta
Tejszínes málnatorta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyár elején találtam ezt a receptet az egyik internetes receptoldalon.  A málnakrém és a tejszín, piskótatészta nagyon finom ízharmóniát ad a sütiimádóknak. Mindenkinek nagyon ízlett, aki megkóstolta.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. Tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá fölverjük.
  2. Hozzáadjuk a sárgáját, amivel jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzákeverjük. Egy sütőpapírral kibélelt 26 cm-es tortaformába öntjük, 200 fokon megsütjük.

krém

  1. 200 ml tejszínt fölhabosítunk. A málnát pürésítjük, majd egy szitán átpasszírozzuk, hozzá adunk 100 g cukrot, a málnalikőrt, 1 csomag vaníliás cukrot. Közben a 8 db lapzselatint megáztatjuk hideg vízben, majd a zselatint kinyomkodjuk, és egy kisebb edényben, lassú tűzön fölmelegítjük addig, amíg olvadni kezd, majd összekeverjük a pürésített málnával, végül a tejszínhabbal.
  2. A tortalapot középen kettőbe vágjuk, az egyik tortalapot 26 cm tortaformába visszahelyezzük, rákenjük egyenletesen a málnakrémet, és a másik tortalapot ráhelyezzük. Cca. 4 órát hideg helyen hűtjük.
  3. 400 ml tejszínhez hozzáadjuk a 2 csomag habfixálót, 130 g cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és fölhabosítjuk. A krémmel bevonjuk a tortát. Ízlés szerint díszítjük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 002
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
155 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tejszínhabos málnatorta, málnahabos torta tejszínhabbal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

316
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 csomag
málna 500 g
habtejszín 600 ml
lapzselatin 8 db
cukor 130 g
likőr 3 ek
habfixáló 2 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
víz 2 dl