r
Nosalty Logó

Meggyes sztracsatellatorta

NS
Meggyes sztracsatellatorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1468
Kalória
11.3g
Fehérje
147.8g
Szénhidrát
94g
Zsír
109.4g
Víz
253.8g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
87.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1468 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5868 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 351 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    94 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1101.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    147.8 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    109.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1468 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    375.9 g
  • Telített zsírsav
    232 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1015 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4407.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1043 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    1641 mg
  • Nátrium
    1217 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    591.2 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    437.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2738 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2683 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    656 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 5868 kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 351 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat megolvasztjuk.
  2. Összekeverjük a lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot, kávét és beledolgozzuk a vajat.
  3. Tortaformába tesszük a masszát.
  4. Meleg sütőben kisütjük.
  5. Krém: Összevágjuk a tejkaramellát, beletesszük a tejszínbe, és addig melegítjük, míg fel nem olvadnak, de csak addig.
  6. Hűtőszekrényben lehűtjük, ha hideg, habverővel felverjük a habfix-szeleggyütt, és még hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
  7. A csokoládét reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a habhoz és a meggyet is, óvatosan elkeverjük.
  8. Rátesszük a tészta tetejére a tejszínt, díszítjük kakaóporral és csokoládéforgáccsal.
  9. Hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

A receptversenyre készítettem ezt a süteményt. Fogadják szeretettel ezt a sütit, ez az első beküldésem és szeretném rögtön a versenyre is nevezni. Nagyon különleges ebben a süteményben az ízek kavalkádja.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek