r
Nosalty Logó

Tejszínes laskagombapörkölt

Zsuzsamama56
Tejszínes laskagombapörkölt
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

550
Kalória
17.1g
Fehérje
85.6g
Szénhidrátok
15.6g
Zsír
129.1g
Víz
17.5g
Koleszterin
5.3g
Rost
6.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2198 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    129.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    603 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2497.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    1273 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    516.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    761 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1123 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2412 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2579 micro
Összesen 2198 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

  1. A gomba vastag szárrészét levágjuk. Folyóvíz alatt alaposan megmossuk, szűrőre tesszük, lecsöpögtetjük, félretesszük.
  2. Az apróra vágott hagymát az olajon lepirítjuk, beletesszük az őrölt paprikát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fűszereket, 1-2 percig pirítjuk, közben többször keverjük.
  3. Ezután beletesszük a feldarabolt gombát, ami levet ereszt, és készre főzzük. Ha kevés leve lenne, akkor kis vízzel pótoljuk.
  4. Végül a sűrítőporral elkevert tejszínnel behabarjuk. Ennek hiányában kevés lisztet használjunk. Petrezselyemmel megszórjuk.
  5. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük 6 perc alatt al dentére, és leszűrjük egy lábasba öntött olívaolajra, majd összerázzuk, és a meleg tűzhelyre tesszük vissza.
  6. Forrón tálaljuk a gombával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

A gombát mindenféle formában elkészítve szeretjük. Karácsonyi mintás, trikolor olasz durum tésztám volt, még a Lidl-ben vásároltam, mert a gyerekeknek tetszik az ilyen tészta, és jobban el is fogyasztják. Így egybekombinálva egy kiadós ebéd lett belőle karácsony és újév között.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek