Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes erdei gyümölcsleves

Tejszínes erdei gyümölcsleves
Tejszínes erdei gyümölcsleves
18 perc / előkészület: 10 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A díszíthetjük pirított mandulával is. A levest mindenki a saját ízlése szerint édesítse. Gyorsan elkészíthető és nagyon finom! Jó étvágyat kívánok!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöt 1 l vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a cukrot. Amikor felfőtt, lehúzzuk a tűzről.
  2. A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük, majd a hőkiegyenlítés miatt a forró léből is teszünk hozzá. Ezután visszaöntjük a levesbe.
  3. Visszatesszük, és lassú tűzön kevergetve ismét felforraljuk. Ezután a tűzről levéve hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd botmixerrel kiturmixoljuk. (Aki nem szereti az apró magvakat, leszűrheti a levest.)
  4. Ha a leves kihűlt, tejszínnel vagy tejszínhabbal tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 35 772
elküldve: 4
receptkönyvben: 197
elkészítve: 16/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvika

Mióta szakács: 2011.12.11.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsleves, erdei gyümölcsleves, tejszínes gyümölcsleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

348
erdei gyümölcs mix 350 g
cukor 200 g
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
tej 1 dl
vaníliás cukor 1 csomag
víz 1 l
habtejszín 100 ml