r
Nosalty Logó

Fekete ribiszke krémleves

Lizinka_
Fekete ribiszke krémleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

352
Kalória
5.3g
Fehérje
52.3g
Szénhidrát
14.8g
Zsír
211.6g
Víz
43.8g
Koleszterin
67.5mg
Élelmi rost
30.1g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 702 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    211.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 352 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    981 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    423.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    357 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 702 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

  1. A ribizlit megmossuk és leszemezzük. Egy méretes fazékba tesszük és összekeverjük a cukorral, meg a fahéjjal. Ráöntjük a víz kétharmadát, beletesszük a szegfűszeget és lassú tűzön elkezdjük melegíteni.
  2. Párszor megkeverjük. 3 – 4 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről és felengedjük a maradék hideg vízzel.
  3. A tejszínben elkeverjük a keményítőt és behabarjuk vele a langyos leves alapot.
  4. Visszatesszük a tűzre, kevergetjük és megvárjuk, míg egyet-kettőt forr. Ezután levesszük a fazekat és kihűtjük a levest.
  5. Langyosan, de akár hidegen is kínálhatjuk a kellemesen savanykás, kitűnő zamatú krémlevest!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

További receptek

Szilvakrémleves

A nyári gyümölcsszezon egyik kedvenc receptje lett nálunk ez a selymes szilvakrémleves, aminek a karamellizált cukor és az earl grey ad különleges aromát. Gyorsan elkészíthető, aztán ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...