Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromkrémleves Évi néni konyhájából

Citromkrémleves Évi néni konyhájából
Citromkrémleves Évi néni konyhájából
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Természetesen nyihaj receptje ihletett meg, aki elmondta, hogy látta ezt a receptet elkészíteni Kudlik Júliától egy műsorban. No, én ezt a Kudlik Júlia féle citromlevest próbáltam reprodukálni. Borzalmas, mert addig jártam rá, míg el nem fogyott. Egyszerűen nem tudtam abbahagyni. El tudom képzelni télen egy nagy kanál gyömbérrel megfejelve is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A citromok héját zöldségpucolóval lehámozzuk, félreteszünk belőle 1 teáskanálnyit keskeny csíkokra felszeletelve.
  2. A citromról lehámozzuk a fehér héját, hogy csak a húsa maradjon meg, melyet felszeletelünk, és felteszünk főni az 1 liter vízzel és 8 dkg nyírfacukorral, fahéjjal, vaníliával, szegfűszeggel.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját félretesszük, a fehérjéből 2 dkg nyírfaporcukorral kemény habot verünk, melyet beleszaggatunk a fővő citromos vízbe, és mindkét oldalát kb. fél-fél percig főzzük, majd kizedjük egy tálba.
  4. A hideg tejszínnel elkeverjük a pudingport és a tojások sárgáját, s a keveréket a fővő citromos léhez adjuk. Folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
  5. A tűzről levéve botmixerrel összeturmixoljuk.
  6. Hűtve tálaljuk a habgaluskákkal és a citromhéj csíkokkal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 18 794
elküldve: 6
receptkönyvben: 284
elkészítve: 6/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citromleves, gyümölcskrémleves citromból, hideg citromkrémleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyihaj
nyihaj / nyihaj Fri, 2012-07-20 07:40

Szia Évi néni!
Látom, valóban ízlett a leves! :) Örülök, hogy megihletett és elkészítetted a fenti variációt. Nagyon mutatós a habgaluskával, szép lett a fotó! :) Sokkal sűrűbb így elkészítve a leves? (kíváncsi vagyok :))
Köszi, Hajni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-07-20 15:29

Szia Hajni!

Igen, jó sűrű, bár én a madártejet is úgy készítem. Az egész arra hasonlít, csak citromos. Persze ha pudingport teszel még bele, akkor tudod szabályozni a sűrűségét,- amennyiben még sűrűbbre szeretnéd.
Üdv: Évi néni

somitimi
somitimi Thu, 2012-07-19 20:20

fú, de jól néz ki és jól is hangzik. következő szabadnapomon biztosan kipróbálom!
Timi

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-07-20 15:30

Kedves Timi!
Csak biztatni tudlak rá, mert nagyon gyorsan elkészíthető, nagyon finom leveske. Üdv: Évi néni

szaboadel
szaboadel Thu, 2012-07-19 14:52

Kedves "Évi néni"!
Köszi a receptet, ki fogom próbálni, mivel szeretek új ételekkel, ízekkel kísérletezni,
ezt sem hagyom ki.

Üdv.további szép napot kívánok: Adél

225
citrom 2 db
citromhéj 2 citromból nyert
víz 1 l
xilit 10 dkg
habtejszín 1 dl
tojás 2 db
fahéj 1 teáskanál
szegfűszeg 0.5 kávéskanál
vanília kivonat 1 kávéskanál
vaníliás pudingpor 1 csomag