Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromkrémes piskótatekercs tejmentesen

Citromkrémes piskótatekercs tejmentesen
Citromkrémes piskótatekercs tejmentesen
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A süti nagyon egyszerű és gyors, ami extra benne, az a növényi tejszín. Az egyik jó barátomról nemrég derült ki, hogy laktózérzékeny, ezért mostanában úgy készítem a sütiket, hogy ő is ehessen belőlük. Az Aldiban (meg gondolom máshol is) lehet kapni növényi tejszínt (100 g-ban kevesebb mint 0,01 g laktóz ugyan lehet, de ez nagyon kevés). Hagyományos tejszínnel is készíthető természetesen.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

A krém tortakrémnek is tökéletes, mert a tejszín miatt könnyen formázható, hűtőben pedig kicsit megkeményedik és szépen díszíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 6 egész tojást 15 dkg cukorral habosra keverjük, ebbe apránként beledolgozzuk a sütőporos lisztet és simára keverjük.
  2. Egy tepsire sütőpapírt teszünk, erre folyatjuk a tésztát, és egyenletesen eloszlatjuk rajta fél cm vastagon, lehetőleg úgy, hogy téglalap alakú legyen. 
  3. 180 (légkeverésesen 160-170) fokos előmelegített sütőben 5-10 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha aranybarna a teteje.
  4. Ha kész, konyharuhára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, és feltekerjük a konyharuhával.
  5. A krémhez a tejszínt majdnem keményre keverjük habverővel.
  6. A citrom héját és levét a cukorral összekeverjük, majd hozzáöntjük a tejszínhez, és kanállal egyenletesen elkeverjük.
  7. Ha a piskóta kicsit kihűlt kitekerjük, és rákenjük a krém nagy részét vastagon, majd feltekerjük.
  8. A maradék krémet a külsejére simítjuk késsel.
  9. Tetszés szerint díszíthetjük a tetejét.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 721
elküldve: 2
receptkönyvben: 105
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Dőrike

Mióta szakács: 2011.10.01.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromkrémes piskótatekercs laktózérzékenyeknek, laktózmentes piskótatekercs, tejmentes piskótarolád citromos krémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

567
tojás 6 db
cukor 15 dkg
finomliszt 15 dkg
napraforgó olaj 3 ek
sütőpor 1 kk
növényi tejszín 0.5 l
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
cukor 10 dkg