r
Nosalty Logó

Tejszínes-almaszószos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Tejszínes-almaszószos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Almás réteg

Összesen 767 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Almás réteg

Összesen 3069 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Almás réteg

Összesen 201 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    146 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 767 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.9 g

Zsír

  • Összesen
    116.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    967 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1737.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    698 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.9 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    927 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    906 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1088 micro
Összesen 3069 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Almás réteg

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótát megsütjük 20 cm-es formában. 180 C fokon 20 perc. Amikor megsült, vegyük ki a formából. Kivehető aljú formát használjunk ehhez a tortához, mert az a praktikus, könnyen kivehető lesz. A másik meg az, hogy ebben a formában tesszük vissza az elkészítéséhez valókat.

Almás réteg

  1. A joghurtot a tejföllel, az almaszósszal és a porcukorral keverjük össze és a citrom, és rumaromát is öntsük bele a krémbe. A tejszínt verjük fel, és az instant zselatin fix egyikét és a másik felét, habverővel keverjük váltakozva a tejszínhabbal a joghurtos-almás keverékbe.
  2. Ha ez megvan osszuk háromfelé. A tortaforma aljába a kerek alakú zsírpapírt tegyük vissza, amit a piskóta aljáról leválasztottunk. Tegyük a piskótát vissza ily módon a formába. A krém 1/3 részét kenjük el rajta. Rakjuk ki a babapiskótával, majd erre a 2/3 rész krém jön. Újra a piskótával kirakjuk, majd a maradék 3-ad rész krémmel fedjük be, és kenjük el egyenletesre.
  3. Tegyük a hűtőbe egy éjszakára dermedni. Másnap az almaszószból 4-5 evőkanálhoz, keverjük a másik tasak zselatin fix maradék felét. Porcukrot is 1 evőkanállal keverjünk bele, ha nem elég édes. A lehűtött torta tetejére kenjük a szószt, és piskóta morzsalékkal szórjuk meg, és reszelt csokoládéval. Behűtjük, majd kivesszük, alulról felfelé toljuk az alját a formának, és tálra helyezzük. Szeletelve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4469
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes-almaszószos torta
Zsuzsamama56 322 recept

Hozzávalók

Piskóta

Almás réteg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...