Nosalty Logó

Tejporos lángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Tejporos lángos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A kovászhoz

Összesen 984 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A kovászhoz

Összesen 3936 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A kovászhoz

Összesen 205 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3124.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    2467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 984 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12496.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    353 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1497 mg
  • Nátrium
    9868 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    805.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    955.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    668 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 3936 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 205 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kovászhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A megkelt kovásszal és a sós vízzel -apránként adagolva- közepesen lágy tésztát készítünk, duplájára kelesztjük, átgyúrjuk, majd ismét megkelesztjük.
  2. Ezután egy olajos tálcára annyi darabot teszünk gombóccá alakítva, amennyit sütni szeretnénk.
  3. Egy kicsit újra kelesztjük, ezután olajos kézzel lángos formára húzogatjuk, bő olajban kisütjük, papírtörlőn lecsepegtetjük.
  4. A maradékot hűtőben pár napig tárolhatjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4122
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 07.

Ajánló

Tipp: Káposztás változatnál 50 dkg káposztát lereszelünk, megsózzuk, kicsit állni hagyjuk, kevés cukrot karamellizálunk, zsiradékot adunk hozzá, rátesszük a káposztát, megborsozzuk, és megdinszteljük. Ezután ha lehűlt, a lángostésztába dagasztjuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Katharosz 486 recept

Nálunk bevált ez a recept,  gyakran csinálom, igazán érdemes kipróbálni.

Hozzászólások

Adrus28

Azt szeretném kérdezni h a tejpor az sima hagyományos igazi tejpor v.bármilyen jó bele? El?re is köszi! Üdv:Adrus

Katharosz

Szia, hagyományos tejport használok hozzá, a kávéhoz való nem jó. Üdv. Kati

Hozzávalók

A tésztához

A kovászhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.