r
Nosalty Logó

Zöldborsófőzelék 4.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gerzsó
Zöldborsófőzelék 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1290.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    431 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    2260 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7444 micro
Összesen 291 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2580.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    1601 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    863 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    4519 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14888 micro
Összesen 580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    793 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2612 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vagdalt petrezselyemzöldet a forró olajon megfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk a borsót, megsózzuk.
  3. Annyi vizet öntünk alá, hogy éppencsak ellepje.
  4. Lassú tűzön főzzük, mikor felforr, megszórjuk a szódabikarbónával.
  5. Addig főzzük fedő alatt néha megkeverve, míg a borsó megpuhul.
  6. Félrehúzzuk a tűzről, 1 kk liszttel meghintjük, elkeverjük, majd a másik kk liszttel is meghintjük, elkeverjük, így nem lesz csomós.
  7. Kevés vízzel felöntjük, kiforraljuk.
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 50302
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 25.

Ajánló

Sült húst, pörköltet, tojást, bundáskenyeret stb. lehet hozzá tálalni.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Gerzsó 20 recept

Nagyon szeretjük a főzelékeket, de nem a rántásosat, amiben megáll a kanál. Az üzemi konyhán annak idején a borsófőzelék egy sűrű, fehér massza volt, amiben imitt-amott előfordultak kemény borsószemek is. Na ezt inkább nem ettem meg. Úgy gondolom, a borsófőzelék legyen zöld, ezért teszem bele a sok petrezselymet. Semmi más fűszert, se tejet, se cukrot nem adok hozzá, hogy a borsó íze és színe érvényesüljön. És van egy nagyon hasznos segítőtársam a konyhában: a szódabikarbóna. Segít megőrizni az étel természetes színét, gyorsabban puhul meg a zöldség és a hús is, semleges az íze, nem érezni az ételben. Nagyon kevés elég belőle, nem szabad túladagolni. Sok mindenre lehet használni, a konyha takarításánál is, hasznosabb, mint a sok drága márkás vegyszer. Én mindig tartok otthon, patikában veszem. Ezt is a Nagymamámtól és Anyukámtól, Anyósomtól tanultam.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!