Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-pudingos sütemény Riel konyhájából

Tejfölös-pudingos sütemény Riel konyhájából
Tejfölös-pudingos sütemény Riel konyhájából
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Latte felhő. Ezt a fantázia nevet kapta ez a habos-krémes sütemény. Ha valaki szeretne egy igazán krémes süteményt, mely nem émelyítően édes, viszont az egész család számára finom, akkor ez a legjobb választás!
Gyorsan kész van, bár a hűtési idő miatt jobb ha nem áruljuk el mi készül - én titokban sütkéreztem míg a párom kutyát sétáltatott mert tudtam, hogy nem bírná kivárni, míg megdermed a krém :)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

TIPP:
1. Ha gyorsabbá akarod tenni a hűtési időt, tedd p.l az ablakpárkányra, viszont semmiképpen ne borítsd ki a tepsiből!
2. Tejszín ízű pudinggal is nagyon finom, de mi lenne ha kipróbálnád pl. punccsal vagy kókusszal?

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a krémet készítjük el. Szokásos módon megfőzzük a pudingot a leírt mennyiséggel, majd még melegen hozzákeverjük a tejfölt. Ne ijedjünk meg a 12 ek cukor mennyiségén, még így sem lesz majd édes (szóval aki az édesebb süteményeket kedveli az még tehet is bele akár több cukrot, de úgy oda lesz a krém igazi ízvilága).
  2. Amíg a krém kihűl, elkészítjük a tésztát. Az összes hozzávalót egy nagy edénybe halmozzuk majd összegyúrjuk. Nagyon fog ragadni erre készüljünk fel! Ha szükséges, tegyünk hozzá lisztet (a tojás méretétől és a margarin milyenségétől is függ, hogy mennyire ragad a tészta).
  3. Ha kész, 2 részre osztva ki kell nyújtani 1-1 téglalappá. Én egy centi vastagra nyújtottam. Ezután rakjuk egy tetszőleges, magas falú tepsibe.
  4. Öntsük a krémet a tepsiben lévő tésztalapra, majd fedjük be a másik téglalappal.
  5. Ezután mehet is az előmelegített sütőbe! Gázsütő utolsó előtti fokozatán 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kellően megsült-e már. A kikapcsolt sütőben hagyjuk 8 órán keresztül kihűlni.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 767
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Riel

Mióta szakács: 2014.05.05.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pudingos krémes, pudingos sütemény, cloud latte

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

548
finomliszt 40 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
tojás 1 db
instant kakaópor 2 ek
szódabikarbóna 1 kávéskanál
tej 1 l
vaníliás pudingpor 3 tasak
cukor 12 ek
tejföl 450 g