r
Nosalty Logó

Tejfölös pogácsa Évi nénitől

Évi néni
Tejfölös pogácsa Évi nénitől
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez és a tetejére

480
Kalória
9.9g
Fehérje
42.6g
Szénhidrát
30.1g
Zsír
37.7g
Víz
145.3g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a tetejére

Összesen 480 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a tetejére

Összesen 4797 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a tetejére

Összesen 364 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    794.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 480 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.5 g

Zsír

  • Összesen
    300.8 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7946.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1229 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1478 mg
  • Nátrium
    4804 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    425.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    377.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2551 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2504 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 4797 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 364 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a mézzel, élesztőt belemorzsoljuk, félretesszük kelni.
  2. Közben a lisztet, a tojások sárgáját, a tejfölt és a sót kézzel összemorzsoljuk, végén az élesztőt, tejet is hozzáadjuk, beledolgozzuk (kicsit ragacsos masszát kapunk), kelesztőtálban lelisztezve egy órát kelesztünk.
  3. Ha megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, kb. 1,5 cm vastagra szaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  4. Megkenjük a tojássárgájával elkevert tejfüllel, tetejére sajtot szórunk.
  5. 170 fokos előmelegített sütőben 25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33

Kolléganőm hosszú időre Új-Zélandra repül, s mivel nem visz magával a bőröndjébe (sajnos), így én dugok oda egy kis "hamuban sült" pogácsát.

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek