r
Nosalty Logó

Puszedlis meggyes pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Puszedlis meggyes pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 847 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5071 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1322 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 847 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76.2 g

Zsír

  • Összesen
    165.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3489.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    819 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1548 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    830.2 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1016.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1505 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7931 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1337 micro
Összesen 5071 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel. Elmorzsoljuk a vajjal, belekeverjük a cukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot és egy pici sót.
  2. A tejfölt összekeverjük az egész tojással, meg egy sárgájával, és ebbe belekeverjük az élesztőt is. (Nem kell felfuttatni!)
  3. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy puha, jól formázható tésztát kapjunk!
  4. 1 órát pihentetjük, majd két részre osztjuk.
  5. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, beletesszük a kinyújtott tészta felét, és megkenjük a tojásfehérjével. Hagyjuk rászáradni!
  6. Rászórjuk a tölteléket, a másik kinyújtott lappal betakarjuk, a tetejét megkenjük tojásfehérjével, megszurkáljuk, és sütőben megsütjük.
  7. A töltelékhez a meggyet kimagozzuk, leöntjük róla a levet. Legjobb, ha egy nagy szűrőkanálba magozzuk ki, így lecsöpög a fölösleges leve.
  8. Hozzákeverjük a cukrot és a durvára morzsolt csokis puszedlit. (Ezt a fajta sütit az egyik áruházláncban szoktam venni. Tulajdonképpen egy mézes puszedli fajta, csak gyömbérrel van ízesítve, és csokival bevonva. A sima mézes vagy csokis puszedli is jó hozzá. Kb. egy fél csomaggal tettem hozzá.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9890
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amióta felfedeztem a mézes puszedli, a meggy és a csoki nagyszerű párosítását, azóta az ehhez hasonló sütiket, réteseket mindig puszedlivel keverem, hogy a meggy nedvességét felszívja, és ez egy különlegesen finom ízt is ad neki. (Sokkal jobb, mint a zsemlemorzsa.) A meggyszezonra készülve, már beszereztem néhány zacskóval. Jó a sima, a csokival bevont és a gyömbéres is. Megjegyzés: én a felső lapot rácsoztam, ezért az alsó laphoz a tészta 2/3 részét nyújtottam ki, ugyanis a rácshoz kevesebb tészta kell  (1/3-a ). Ha nem rácsozom, akkor fele-fele mennyiségű tészta kerül alulra és felülre is.14 fázisfotó az elkészítéséről itt található.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

9 kiváló hely országszerte, ahonnan nyugodt szívvel rendelhetsz bejglit

Bejgli nélkül épp úgy elképzelhetetlen a karácsony, mint Last Christmas vagy Igazából szerelem nélkül. Van, ahol generációról generációra öröklődő recept alapján készül az ünnepi sütemény, de szerencsére annak sem kell aggódnia, aki nem tud/akar nekilátni otthon a bejglisütésnek. Mutatunk kilenc opciót, ahonnan bátran rendelhetsz, akár a klasszikus, akár az új ízek rajongója vagy. De van ötletünk annak is, aki speciális étrendet folytat!

Kormos Lili

15 elragadó gasztro- és szakácskönyv karácsonyi ajándék gyanánt

A 2024-es év legújabb gasztrogyöngyszemeit hoztuk el nektek, hogy mesés ajándékkal lephessétek meg a főzés és az ételek iránt érdeklődő szeretteiteket. Ez az év is jócskán bővelkedett klasszikus és újító, egyszerűbb és tapasztalatot igénylő, évszakokon átívelő és alkalmi, csak süteményeket és mindenféle fogást összegyűjtő receptkönyvekben. Hogy nektek már ne kelljen sokat böngészni, mi összegyűjtöttük az idei év legjobb gasztro- és szakácskönyveit.

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...