r
Nosalty Logó

Puszedlis meggyes pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Puszedlis meggyes pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 847 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5071 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 226 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1322 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 847 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76.2 g

Zsír

  • Összesen
    165.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3489.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    819 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1548 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    830.2 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1016.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1505 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7931 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1337 micro
Összesen 5071 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 226 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel. Elmorzsoljuk a vajjal, belekeverjük a cukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot és egy pici sót.
  2. A tejfölt összekeverjük az egész tojással, meg egy sárgájával, és ebbe belekeverjük az élesztőt is. (Nem kell felfuttatni!)
  3. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy puha, jól formázható tésztát kapjunk!
  4. 1 órát pihentetjük, majd két részre osztjuk.
  5. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, beletesszük a kinyújtott tészta felét, és megkenjük a tojásfehérjével. Hagyjuk rászáradni!
  6. Rászórjuk a tölteléket, a másik kinyújtott lappal betakarjuk, a tetejét megkenjük tojásfehérjével, megszurkáljuk, és sütőben megsütjük.
  7. A töltelékhez a meggyet kimagozzuk, leöntjük róla a levet. Legjobb, ha egy nagy szűrőkanálba magozzuk ki, így lecsöpög a fölösleges leve.
  8. Hozzákeverjük a cukrot és a durvára morzsolt csokis puszedlit. (Ezt a fajta sütit az egyik áruházláncban szoktam venni. Tulajdonképpen egy mézes puszedli fajta, csak gyömbérrel van ízesítve, és csokival bevonva. A sima mézes vagy csokis puszedli is jó hozzá. Kb. egy fél csomaggal tettem hozzá.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9783
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Amióta felfedeztem a mézes puszedli, a meggy és a csoki nagyszerű párosítását, azóta az ehhez hasonló sütiket, réteseket mindig puszedlivel keverem, hogy a meggy nedvességét felszívja, és ez egy különlegesen finom ízt is ad neki. (Sokkal jobb, mint a zsemlemorzsa.) A meggyszezonra készülve, már beszereztem néhány zacskóval. Jó a sima, a csokival bevont és a gyömbéres is. Megjegyzés: én a felső lapot rácsoztam, ezért az alsó laphoz a tészta 2/3 részét nyújtottam ki, ugyanis a rácshoz kevesebb tészta kell  (1/3-a ). Ha nem rácsozom, akkor fele-fele mennyiségű tészta kerül alulra és felülre is.14 fázisfotó az elkészítéséről itt található.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek