Nosalty Logó

Tejfölös-fokhagymás uborkasaláta ecetesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Tejfölös-fokhagymás uborkasaláta ecetesen
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 154 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 613 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 53 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1218.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    1075 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 154 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4873.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    4302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    969.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    186 micro
  • β-karotin
    808 micro
  • β-crypt
    202 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 613 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    221 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 53 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkákat megmossuk, és a végeit levágjuk. A reszelő uborkagyalu részén lereszeljük az uborkákat. Az 1ek sót rászórjuk, és jól elkeverjük. Félretesszük kb. 30 percre, hogy az uborka kiengedje a levét.
  2. Az öntethez egy tálba beletesszük az 5 ek ecetet, az 5 ek cukrot, belereszeljük a megtisztított 2 db duci fokhagymát. Összekeverjük, és hozzátesszük a 10ek meleg vizet. 1-2 percig kevergetjük, hogy a cukor felolvadjon.
  3. Mire az uborka kiengedi a levét, addigra az öntet is kihűl. Az uborkát jó alaposan kinyomkodjuk, és beletesszük az öntetbe. Összekeverjük.Díszítésnek és az íze miatt is beleteszünk egy cikkekre vágott paradicsomot, és a hűtőbe tesszük kb. 25-30 percre, hogy az ízek összeérjenek.
  4. Tálalásnál egy tk tejfölt teszünk a kitálalt uborkasalátára, és ráültetünk egy gerezd paradicsomot.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8094
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gonoszka1 428 recept

Ezt a formáját az uborkasalátának Éva barátnőmtől tanultam, és azóta így készítem. Édesanyámék kevesebb cukorral készítik, és nekünk az édesebb ízű jobban ízlik. Én elég gyakran készítem, és már a tél sem akadály, mert akkor is lehet már kapni, igaz akkor borsosabb áron, és azért a nyárinak van igazi friss uborka íze.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.