Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-fokhagymás uborkasaláta ecetesen

Tejfölös-fokhagymás uborkasaláta ecetesen
Tejfölös-fokhagymás uborkasaláta ecetesen
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a formáját az uborkasalátának Éva barátnőmtől tanultam, és azóta így készítem. Édesanyámék kevesebb cukorral készítik, és nekünk az édesebb ízű jobban ízlik. Én elég gyakran készítem, és már a tél sem akadály, mert akkor is lehet már kapni, igaz akkor borsosabb áron, és azért a nyárinak van igazi friss uborka íze.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. Az uborkákat megmossuk, és a végeit levágjuk. A reszelő uborkagyalu részén lereszeljük az uborkákat. Az 1ek sót rászórjuk, és jól elkeverjük. Félretesszük kb. 30 percre, hogy az uborka kiengedje a levét.

  2. Az öntethez egy tálba beletesszük az 5 ek ecetet, az 5 ek cukrot, belereszeljük a megtisztított 2 db duci fokhagymát. Összekeverjük, és hozzátesszük a 10ek meleg vizet. 1-2 percig kevergetjük, hogy a cukor felolvadjon.

  3. Mire az uborka kiengedi a levét, addigra az öntet is kihűl. Az uborkát jó alaposan kinyomkodjuk, és beletesszük az öntetbe. Összekeverjük. Díszítésnek és az íze miatt is beleteszünk egy cikkekre vágott paradicsomot, és a hűtőbe tesszük kb. 25-30 percre, hogy az ízek összeérjenek.

  4. Tálalásnál egy tk tejfölt teszünk a kitálalt uborkasalátára, és ráültetünk egy gerezd paradicsomot.


 

  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 877
elküldve: 2
receptkönyvben: 46
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös ubisali, paradicsomos uborkasaláta, ecetes uborkasaláta tejföllel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

153
kígyóuborka 2 db
fokhagyma 2 gerezd
ecet 5 ek
cukor 5 púpozott ek
víz 10 ek
1 ek
tejföl 2 ek
paradicsom 1 db