Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös fokhagymamártás

Tejfölös fokhagymamártás
Tejfölös fokhagymamártás
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érdemes az elején lassú tűzön főzni, nehogy leégjen vagy leragadjon.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ízesíthetjük még petrezselyemzölddel is, emellett én főtt krumplival és sült hússal tálaltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy edénybe kevés olajat öntünk, majd az összezúzott fokhagymát kicsit megpuhítjuk rajta.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, és elkeverjük vele.
  3. Ezután hozzáadjuk a vizet, és csomómentesre keverjük.
  4. Beletesszük a tejfölt, és miután már sima, ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, és egyszer felforraljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 28
össznézettség: 122 750
elküldve: 3
receptkönyvben: 191
elkészítve: 14/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Nadika

Mióta szakács: 2013.01.15.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymamártás, fokhagymaszósz

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

klari1967
klari1967 / klari1967 Mon, 2013-04-15 16:45

Nadika!

Én is ugyanígy szoktam csinálni mint Te, mindenkinek ajánlom mert nagyon finom!
Bármilyen húshoz fogyasztható!

234
fokhagyma 6 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
víz 2 dl
tejföl 350 g
finomliszt 3 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint