Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös csirkepaprikás

Tejfölös csirkepaprikás
Tejfölös csirkepaprikás
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legfinomabb házi nokedlivel, de a tészta sokkal egyszerűbb és gyorsabb.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a csirkecombokat, és félbevágjuk. A kockára vágott hagymát üvegesre pirítjuk a zsiradékon a szintén apró kockára vágott paprikával. Kevés só hozzáadásával hamarabb megpuhul.
  2. Lehúzzuk a lábost a tűzről, amíg hozzáadjuk a pirospaprikát, a megtisztított combokat, majd folyamatos kavargatás mellett pirítjuk a húst. Ha kifehéredett a comb és kicsit megpirult, annyi langyos vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára főzzük a húst.
  3. Ha megfőttek a combok (beleszúrom a villát, úgy ellenőrzöm), egy tálba kiszedjük őket. A lisztből és tejfölből habarást készítünk, és a pörköltalaphoz adjuk. Addig főzzük, míg besűrűsödik, majd visszatesszük a combokat, megkóstoljuk, ha szükséges, még ízesítjük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 78
össznézettség: 91 276
elküldve: 0
receptkönyvben: 85
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Orsika17

Mióta szakács: 2015.12.28.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkepaprikás tejfölösen, tejfölös csirkepörkölt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

513
sertészsír 2 ek
vöröshagyma 3 közepes db
paprika 1 közepes db
fűszerpaprika 3 teáskanál
csirkecomb 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 200 g
finomliszt 3 evőkanál
víz 2 dl