Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejes pite Zoli konyhájából

Tejes pite Zoli konyhájából
Tejes pite Zoli konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

András unokabátyám hosszas özvegysége alatt kénytelen-kelletlen megtanult főzni és sütni. Ezt a sportágat általában sikerrel űzi. A receptet tőle tanultam meg, és minden férfiembernek a figyelmébe ajánlom. Nem sokkal nagyobb gyakorlat kell az elkészítéséhez, mint a tojásrántottához. Viszont annál sokkal finomabb, és a nőnemű hozzátartozóinktól még a babérokat is le lehet vele aratni.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mindenkinek, aki könnyen és gyorsan szeretne egy édességet elkészíteni.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat feltörjük, és cukorral, sóval a robotgép keverőtáljába tesszük.
  2. Habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet. Alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és megdolgoztatjuk vele a gépet alaposan.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben közepes lángon aranybarnára sütjük.
  4. Kihűlés után felszeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 160
össznézettség: 83 974
elküldve: 21
receptkönyvben: 693
elkészítve: 33/49
Facebookon megjelent: -

szakács

Zoli

Mióta szakács: 2012.02.17.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Egyszerű tejes pite, gyors édesség, pite egyszerűen

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

LilaPalizsán
LilaPadlizsán / LilaPalizsán Tue, 2014-02-18 00:19

Nagyon köszi a receptet!!!
Én ma este 10 kor a nosalty-t " lapozgatva" találtam erre a receptre.
Most melegében el is készítettem :) igazán finom lett, és mutatós!
LilaPadlizsán

pataygyz
Zoli / pataygyz Wed, 2014-02-26 09:29

Köszönöm!
Nagyon örülök, hogy sikerült egy nagyon egyszerűen elkészíthető, de ennek ellenére nagyon finom édesség receptjét közölnöm.
Mindenkinek hasonló sikereket kívánok!
Zoli

Debybaba
Debybaba Thu, 2013-10-24 23:02

Sziasztok!Biztos én vagyok a béna de én kétszer sütöttem meg de egyszer sem sikerült.Először 40 percig sütöttem de nyers maradt a közepe.Másodszor tettem bele a cs.sütőport hátha attól lazább lesz de újra nyers maradt.másodszor már 1óra 10 percig sült.A teteje már barna volt.42x22cm a tepsi.vagy olyannak kell lennie mintha a közepe kicsit nyers lenn?Nem értem!!!én azért megkóstoltam és az íze finom de fura volt hogy olyan mintha nyers lenne.így a kutyák ették meg :(

pataygyz
Zoli / pataygyz Fri, 2013-10-25 18:03

Kedves Debybaba!
A leírtak alapján nem te vagy a béna, hanem a sütőd. Valószínűleg túl nagy hővel sütöd, ezért a széle már megpirul és a közepe nyers marad.A belsejének olyannak kell lenni, mint a megsült rántottának. A receptemben szó sincs a sütőporról. Ezért lett az íze is fura. Ahogy írtam, ez egy tényleg nagyon egyszerű és bevált recept. A kiskorú lányunokáink ( 10 és 11,5 évesek) segítség nélkül készítik. Egyedül a sütő hőfokát állítjuk be nekik, mert náluk elektromos, nálunk gázsütő van.
Semmi más extrát nem kell tenni, csak betartani a receptben leírtakat, a hőfokot is!
Sok sikert: Zoli

Debybaba
Debybaba Fri, 2013-10-25 20:32

Köszönöm a választ!Még egyszer nekiveselkedek és megsütöm majd.

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-10-21 15:13

Kedves Zoli!

Fantasztikus a recept, gyorsan elkeszithetösege es "kinezete" miatt is! Eltettem a receptkönyvembe, mert szeretnem kiprobalni. En "gazdagitani" fogom egy kis vaniliaval es reszelt citromhejjal, par szem mazsolaval.

Köszi, es szivelyes üdvözlet!
Marti

pataygyz
Zoli / pataygyz Fri, 2013-10-25 18:06

Kedves Márti!
Szabad a gazda, a kreativitásnak nincs határa. Nálunk az unokák baracklekvárral eszik.
Sok sikert!
Zoli

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2013-10-25 19:55

Köszi!

- Kicsit somolygok, mert szakacsnek hada csapott le lelkesen ferfiaknak szant receptedre :)! -

Kellemes hetveget!
Marti

pataygyz
Zoli / pataygyz Sun, 2013-10-27 14:17

Kedves Márti!
Végső soron örülök neki, hogy ennyire népszerű lett. Férfi létemre nem szeretem a túl cizellált, bonyolult recepteket. András unokabátyám, aki most a 72.-évét tapossa, özvegy művészemberként mindig sajnálta a sok időt a főzésre. A hasát és a finomat viszont nagyon szereti. Ezért a receptért igazán őt illeti dicsőség.
Hasonlóan egyszerű és igazán finom a " gesztenyés csirkemell hegybíró módra " receptem, amivel a NoSalty kadarkúti főzőversenyét megnyertük.
További jó recepteket és jó sütés-főzést kívánok:
Zoli

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-10-28 19:00

Kedves Zoli,

a nem tul cizellalt etkeket szereti a ferjem is - plane, ami az "edessegeket" illeti! Feltetlenül kiprobalom, mert ugy erzem, hogy kedvere valo lesz. Ö (bar szinten müveszember) szeret es tud is fözni, de csakis "bizonyos" fogasokat, melyek elkesziteseben verhetetlen. Sorolni nem akarom most öket, de kepzelheted, hogy csupa "ferfias" etelröl van szo. A Mamam, (aki nagyon finom konyhat vezetett) is mondta, hogy (pl.) a halaszlet csak ferfiak tudjak igazan jol elkesziteni...

Feltetlenül megnezem a nyertes keszitmenyt, es mar latatlanul is szivböl gratulalok a sikernek!

Üdvözlettel, Marti

Nimianya
Nimianya Wed, 2013-07-24 09:52

Tényleg lenyűgözte a Családomat :)!!! KÖSZÖNJÜK A RECEPTET!

Nimianya
Nimianya Tue, 2013-07-23 13:41

Kedves Zoli,

olyan nagyon- nagyon gusztusos a pitéd, hogy muszáj lesz kipróbálnom . Azt hiszem most kimegyek a konyhába és megsütöm...

pataygyz
Zoli / pataygyz Wed, 2013-07-24 07:59

Kedves Anyuka!
Nem fogsz benne csalódni . Remélem kisfiadnak és az egész családodnak ízleni fog
További sikeres sütés -főzést kívánok !
Zoli

Kamilla023
Kamilla023 / Kamilla023 Mon, 2013-05-06 18:30

Ez nagyon jó és izgalmas is egyben. Annyira híg, hogy rendesen izgultam, nehogy kifolyjon a tepsibe, mert éppen jó lett a sütőpapír bele, azután meg azért kellett izgulnom, hogy nehogy mellé menjen, amíg elérek az asztaltól a sütőig. :-) A recept nem írta sajna, hogy mekkora tepsi kell hozzá. A sülés folyamatát végig röhögtük a fiammal, mert úgy nézett ki, mint a sivatagi homokdűnék. Akkora puklik lettek rajta, hogy muszáj volt megörökíteni fényképen is. Amúgy nagyon finom!!!! :-)

pataygyz
Zoli / pataygyz Tue, 2013-05-07 08:09

Kedves Kamilla!
Teljesen igazad van a tepsi méretével kapcsolatban. Mentségemre szolgáljon, hogy ezt a receptet az egyszerűsége miatt a férfitársaim figyelmébe ajánlottam. Köztudott, hogy egy kreatív férfi szakács bármit, ami a keze ügyébe kerül, fel tud sütésre, evésre használni. Lásd : a tárcsalevél használata és a " Gergő juhász kanala " a Mátyás király mesében.
A zománcozott tepsi mérete: 38 cm x 22 cm x 6 cm. A csőben sült spárga receptemben látható.
Nem mai gyerek, a néhai Szovjetunióban készült. Mivel mérete nem a mi szabványunk szerint készült, ezért nem is tartottam fontosnak a méret közlését.
A sivatagra visszatérve : ezért jó a sütés- főzés. Nemcsak gasztronómiai élvezet, hogy finomat tudsz készíteni, de közben a gondolataid is szabadon csaponghatnak.
Nagyon örülök, hogy ízlett és lehet, hogy kis segítséggel a fiad is el tudja majd készíteni.
További jó sütés - főzést kívánok :
Zoli

Sziszi1987
Sziszi1987 Wed, 2013-03-20 17:06

Sziasztok!
Az enyém most sül éppen,de kicsit megijedtem,hogy annyira híg.Ugye ez besűrűsödik? :)

pataygyz
Zoli / pataygyz Wed, 2013-03-20 17:17

kedves Sziszi
Be fog sűrűsödni, ha mindent jól csináltál. Szerintem most már hamarosan kész lesz.
További jó sütést kívánok:
Zoli

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2013-03-13 01:33

Nagyon jól néz ki a sütemény! Szeretek ilyen egyszerű,könnyen elkészíthető recepteket!Biztos megsütöm hamarosan,köszönöm a receptet!
Üdvözlettel:Helena

pataygyz
Zoli / pataygyz Wed, 2013-03-13 19:25

Kedves Helena !
Egy maréknyi apróra felkockázott aszalt gyümölcs belekeverésével még fel is turbózhatod ezt a tényleg egyszerű és mégis finom süteményt.
Jó sütést kívánok :
Zoli

pataygyz
Zoli / pataygyz Wed, 2012-10-24 14:13

Kedves Hozzászólók !
Mindenkinek köszönöm az elismerő szavakat. Jól esett!
Mindenkinek sikeres sütést kívánok :
Zoli

finis
finis / finis Tue, 2012-10-23 08:10

ÓÓó igen!nagymamám csinált ilyet mindíg jó vaniliásan,imádtam.most én is megcsinálom köszi,hogy eszembe juttattad!

Édrien
Édrien Mon, 2012-10-22 19:54

Sok-sok éve csináltam ilyet utoljára...
Palacsintapite néven találtam a receptet a Palacsintáskönyvben. Mindig a házi kajszilekvárt kínáltam mellé. Köszönöm, hogy eszembe juttattad!
Adrien

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-10-22 13:20

Annyira guszta, köszönöm, ki fogom próbálni, lehet holnap, minden van hozzá itthon, látványos, gyors, egyszerű és nagyszerű: köszönöm . :-O
Éva-Anyóca

371
tojás 8 db
tej 1 l
finomliszt 20 dkg
cukor 10 dkg
1 kk