r
Nosalty Logó

Tejes pite Zoli konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zoli
Tejes pite Zoli konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 371 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2229 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 128 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    878.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 371 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5272 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1389 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    983 mg
  • Nátrium
    2605 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.4 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    1158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1984 micro
Összesen 2229 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat feltörjük, és cukorral, sóval a robotgép keverőtáljába tesszük.
  2. Habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet. Alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és megdolgoztatjuk vele a gépet alaposan.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben közepes lángon aranybarnára sütjük.
  4. Kihűlés után felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 109216
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 22.

Ajánló

Mindenkinek, aki könnyen és gyorsan szeretne egy édességet elkészíteni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

András unokabátyám hosszas özvegysége alatt kénytelen-kelletlen megtanult főzni és sütni. Ezt a sportágat általában sikerrel űzi. A receptet tőle tanultam meg, és minden férfiembernek a figyelmébe ajánlom. Nem sokkal nagyobb gyakorlat kell az elkészítéséhez, mint a tojásrántottához. Viszont annál sokkal finomabb, és a nőnemű hozzátartozóinktól még a babérokat is le lehet vele aratni.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Annyira guszta, köszönöm, ki fogom próbálni, lehet holnap, minden van hozzá itthon, látványos, gyors, egyszer? és nagyszer?: köszönöm . :-O Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Sok-sok éve csináltam ilyet utoljára... Palacsintapite néven találtam a receptet a Palacsintáskönyvben. Mindig a házi kajszilekvárt kínáltam mellé. Köszönöm, hogy eszembe juttattad! Adrien

Törölt felhasználó

ÓÓó igen!nagymamám csinált ilyet mindíg jó vaniliásan,imádtam.most én is megcsinálom köszi,hogy eszembe juttattad!

Zoli

Kedves Hozzászólók ! Mindenkinek köszönöm az elismer? szavakat. Jól esett! Mindenkinek sikeres sütést kívánok : Zoli

helena26

Nagyon jól néz ki a sütemény! Szeretek ilyen egyszer?,könnyen elkészíthet? recepteket!Biztos megsütöm hamarosan,köszönöm a receptet! Üdvözlettel:Helena

Zoli

Kedves Helena ! Egy maréknyi apróra felkockázott aszalt gyümölcs belekeverésével még fel is turbózhatod ezt a tényleg egyszer? és mégis finom süteményt. Jó sütést kívánok : Zoli

Sziszi1987

Sziasztok! Az enyém most sül éppen,de kicsit megijedtem,hogy annyira híg.Ugye ez bes?r?södik? :)

Zoli

kedves Sziszi Be fog s?r?södni, ha mindent jól csináltál. Szerintem most már hamarosan kész lesz. További jó sütést kívánok: Zoli

Sziszi1987

Szia.Igen,jó lett nagyon :) És gyorsan kész, hála az égnek :)

Törölt felhasználó

Ez nagyon jó és izgalmas is egyben. Annyira híg, hogy rendesen izgultam, nehogy kifolyjon a tepsibe, mert éppen jó lett a süt?papír bele, azután meg azért kellett izgulnom, hogy nehogy mellé menjen, amíg elérek az asztaltól a süt?ig. :-) A recept nem írta sajna, hogy mekkora tepsi kell hozzá. A sülés folyamatát végig röhögtük a fiammal, mert úgy nézett ki, mint a sivatagi homokd?nék. Akkora puklik lettek rajta, hogy muszáj volt megörökíteni fényképen is. Amúgy nagyon finom!!!! :-)

Zoli

Kedves Kamilla! Teljesen igazad van a tepsi méretével kapcsolatban. Mentségemre szolgáljon, hogy ezt a receptet az egyszer?sége miatt a férfitársaim figyelmébe ajánlottam. Köztudott, hogy egy kreatív férfi szakács bármit, ami a keze ügyébe kerül, fel tud sütésre, evésre használni. Lásd : a tárcsalevél használata és a " Gerg? juhász kanala " a Mátyás király mesében. A zománcozott tepsi mérete: 38 cm x 22 cm x 6 cm. A cs?ben sült spárga receptemben látható. Nem mai gyerek, a néhai Szovjetunióban készült. Mivel mérete nem a mi szabványunk szerint készült, ezért nem is tartottam fontosnak a méret közlését. A sivatagra visszatérve : ezért jó a sütés- f?zés. Nemcsak gasztronómiai élvezet, hogy finomat tudsz készíteni, de közben a gondolataid is szabadon csaponghatnak. Nagyon örülök, hogy ízlett és lehet, hogy kis segítséggel a fiad is el tudja majd készíteni. További jó sütés - f?zést kívánok : Zoli

Nimianya

Kedves Zoli, olyan nagyon- nagyon gusztusos a pitéd, hogy muszáj lesz kipróbálnom . Azt hiszem most kimegyek a konyhába és megsütöm...

Zoli

Kedves Anyuka! Nem fogsz benne csalódni . Remélem kisfiadnak és az egész családodnak ízleni fog További sikeres sütés -f?zést kívánok ! Zoli

Nimianya

Tényleg leny?gözte a Családomat :)!!! KÖSZÖNJÜK A RECEPTET!

Marti48

Kedves Zoli! Fantasztikus a recept, gyorsan elkeszithetösege es "kinezete" miatt is! Eltettem a receptkönyvembe, mert szeretnem kiprobalni. En "gazdagitani" fogom egy kis vaniliaval es reszelt citromhejjal, par szem mazsolaval. Köszi, es szivelyes üdvözlet! Marti

Zoli

Kedves Márti! Szabad a gazda, a kreativitásnak nincs határa. Nálunk az unokák baracklekvárral eszik. Sok sikert! Zoli

Marti48

Köszi! - Kicsit somolygok, mert szakacsnek hada csapott le lelkesen ferfiaknak szant receptedre :)! - Kellemes hetveget! Marti

Zoli

Kedves Márti! Végs? soron örülök neki, hogy ennyire népszer? lett. Férfi létemre nem szeretem a túl cizellált, bonyolult recepteket. András unokabátyám, aki most a 72.-évét tapossa, özvegy m?vészemberként mindig sajnálta a sok id?t a f?zésre. A hasát és a finomat viszont nagyon szereti. Ezért a receptért igazán ?t illeti dics?ség. Hasonlóan egyszer? és igazán finom a " gesztenyés csirkemell hegybíró módra " receptem, amivel a NoSalty kadarkúti f?z?versenyét megnyertük. További jó recepteket és jó sütés-f?zést kívánok: Zoli

Marti48

Kedves Zoli, a nem tul cizellalt etkeket szereti a ferjem is - plane, ami az "edessegeket" illeti! Feltetlenül kiprobalom, mert ugy erzem, hogy kedvere valo lesz. Ö (bar szinten müveszember) szeret es tud is fözni, de csakis "bizonyos" fogasokat, melyek elkesziteseben verhetetlen. Sorolni nem akarom most öket, de kepzelheted, hogy csupa "ferfias" etelröl van szo. A Mamam, (aki nagyon finom konyhat vezetett) is mondta, hogy (pl.) a halaszlet csak ferfiak tudjak igazan jol elkesziteni... Feltetlenül megnezem a nyertes keszitmenyt, es mar latatlanul is szivböl gratulalok a sikernek! Üdvözlettel, Marti

Törölt felhasználó

Sziasztok!Biztos én vagyok a béna de én kétszer sütöttem meg de egyszer sem sikerült.El?ször 40 percig sütöttem de nyers maradt a közepe.Másodszor tettem bele a cs.süt?port hátha attól lazább lesz de újra nyers maradt.másodszor már 1óra 10 percig sült.A teteje már barna volt.42x22cm a tepsi.vagy olyannak kell lennie mintha a közepe kicsit nyers lenn?Nem értem!!!én azért megkóstoltam és az íze finom de fura volt hogy olyan mintha nyers lenne.így a kutyák ették meg :(

Zoli

Kedves Debybaba! A leírtak alapján nem te vagy a béna, hanem a süt?d. Valószín?leg túl nagy h?vel sütöd, ezért a széle már megpirul és a közepe nyers marad.A belsejének olyannak kell lenni, mint a megsült rántottának. A receptemben szó sincs a süt?porról. Ezért lett az íze is fura. Ahogy írtam, ez egy tényleg nagyon egyszer? és bevált recept. A kiskorú lányunokáink ( 10 és 11,5 évesek) segítség nélkül készítik. Egyedül a süt? h?fokát állítjuk be nekik, mert náluk elektromos, nálunk gázsüt? van. Semmi más extrát nem kell tenni, csak betartani a receptben leírtakat, a h?fokot is! Sok sikert: Zoli

Törölt felhasználó

Köszönöm a választ!Még egyszer nekiveselkedek és megsütöm majd.

LilaPadlizsán

Nagyon köszi a receptet!!! Én ma este 10 kor a nosalty-t " lapozgatva" találtam erre a receptre. Most melegében el is készítettem :) igazán finom lett, és mutatós! LilaPadlizsán

Zoli

Köszönöm! Nagyon örülök, hogy sikerült egy nagyon egyszer?en elkészíthet?, de ennek ellenére nagyon finom édesség receptjét közölnöm. Mindenkinek hasonló sikereket kívánok! Zoli

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek