r
Nosalty Logó

Tejfölös pite Helly konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helly77
Tejfölös pite Helly konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 253 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1010 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 197 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 253 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    838 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1420.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    614 mg
  • Retinol - A vitamin:
    552 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    994 micro
Összesen 1010 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 197 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét összeverjük robotgéppel a 3 evőkanál porcukorral.
  2. Utána a 4 sárgájához hozzáadjuk a citrom reszelt héját, mindenki ízlés szerint, vanília aromát, tejfölt és a 4 evőkanál réteslisztet. Összekeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjét.
  3. A kb. 20x30 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük, beletesszük a masszát.
  4. Előmelegített sütőben 170 fokon (alsó-felső sütés) 10-12 perc alatt megsütjük. Ne tovább, mert kiszárad!
  5. Porcukorral tálaljuk, de lekvárral is fogyasztható! Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 215
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 23150
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tejfölös pite Helly konyhájából
helly77 42 recept

Ezt a receptet egyik vasárnap délután olvastam az interneten egy hírportálon. Megcsináltam, és mennyei finom lett! Könnyű az elkészítése! Egyszerű, de nagyszerű!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 örök érvényű konyhai okosság, amit jó, ha tudsz

Nemcsak a rég bevált családi recepteket, hanem olyan konyhatechnológiai fogásokat is érdemes ellesni a nagyoktól, amelyek lehet, elsőre meglepőnek tűnnek vagy a „hivatalos” receptekben nem ajánlják, sőt tiltják őket, nekik valamiért mégis működnek. Mutatunk pár ilyen hasznos tippet.